Енев - Трендафилов е финалът на Държавното първенство



25-02-2012 16:50 | Николай Драгиев

Тодор Енев и Петър Трендафилов ще спорят за титлата от Държавното първенство за мъже в зала “М-Тел Къп”, което се провежда в София.

Поставеният под №1 в основната схема Тодор Енев достигна до финала без загубен сет, след като разгроми днес Румен Господинов с 6:0, 6:1. Националът ни за Купа “Дейвис” спечели в два сета и предишните си мачове в столичната зала “София” срещу Ивелин Колев и Динко Халачев.

В другия полуфинал Петър Трендафилов обърна трудно Серафим Грозев с 4:6, 6:4, 6:2 след около два часа игра. Грозев спечели титлата от “М-Тел Къп” преди година с победа във финала над Ивайло Трайков, но сега не успя да се класира за решителния мач. От своя страна Трендафилов също показа добра форма днес и се класира за втори път след 2010 г., за финала на първенството за мъже в зала.

Финалът между Енев и Трендафилов е утре от 11.00 ч. в зала “София” в Борисовата градина.

Шампиони на двойки на Държавното първенство за мъже в зала “М-Тел Къп” станаха Петър Трендафилов и Динко Халачев.

Те разгромиха за по-малко от час във финала Пресиян Иванов и Марсел Радев с 6:1, 6:2. Халачев и Трендафилов не загубиха сет по пътя към титлата. Трендафилов и Халачев спечелиха титлата и през 2010 г. по подобен убедителен начин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини