Анди Мъри игра футбол на покрива на света "Бурдж Халифа" (видео)



26-02-2012 02:27 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри се качи на последния 124-и етаж на най-високата сграда в Дубай и света - "Бурдж Халифа" (Кулата на Халифа). Невероятната постройка се извисява на над 828 метра. Шотландецът успя да покаже и малко футболни умения при престоя си на "покрива на света".

От понеделник Мъри ще стане един от осемте състезатели от топ 10, които ще се впуснат в битката за титлата в Дубай. Шотландецът не притежава този трофей, но за целта ще трябва да премине през успех над световния номер 1 Новак Джокович в евентуален полуфинал помежду им.

"Времето бе чудесно в последните дни и успях да тренирам. Тук получаваме отношение, каквото рядко можем да се надяваме другаде," обясни Мъри, който има два четвъртфинала в Дубай.

"Тук кортовете са много бързи и ми трябваше известно време, за да свикна. Надявам се на добра серия от мачове," допълни той.

Мъри, който стигна полуфинал на Australian Open, вижда че титла от Големия шлем е съвсем реалистична цел пред него. "Много, много близо съм. С упорита работа и това ще се случи. Не мисля, че има нещо голямо, което да променям в играта си. Показвам добра игра на всички турнири от Големия шлем," обобщи Мъри.

Мъри си спомни и за годините, в които е играл футбол.

"В детството си съм играл много футбол. На 15 реших да се занимавам постоянно с тенис. Все още играя много футбол с моите приятели. Нужно е да внимавам за контузии обаче. Много обичам да играя, това е много различен спорт от тениса," обясни той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини