Федерер и Джокович демонстрираха уважение преди юбилейния 20-и турнир в Дубай (ВИДЕО)



26-02-2012 15:31 | Николай Драгиев

В юбилейното 20-о издание на ATP 500 турнира в Дубай ще участват 8 състезатели от топ 10, водени от звездите Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри. Като част от представянето на турнира, Федерер и Джокович отново бяха качени на "Бурдж ал Араб" за специална фотосесия.

Самият Федерер не пропусна да похвали организаторите за страхотната работа, която са свършили. "Този турнир заслужено печели награди заради работата на всичко, които стоят зад сцената. Организацията е много добре. Всички топ играчи се наслаждават на престоя си тук," обясни той.

Според създателите на турнира той е станал разпознаваем за света след фотосесията на Роджър Федерер и Андре Агаси, които тогава върху "Бурдж Халифа", успяха да поиграят тенис на специален корт.

В чест на 20-ата годишнина на турнира Федерер отново се включи в подобна сесия, но този път с партньор - световният номер 1 Новак Джокович.

"Новак бе най-добрият в Дубай миналата година и бе страхотен за наблюдаване. Възхищавам се на представянето му и очаквам да бъде още по-труден за побеждаване тази година," коментира още Федерер.

"Роджър е икона за тениса, той промени играта по един вид революционен начин и затова нивото е толкова високо в момента," върна жеста Джокович, който ще се бори в Дубай за четвърта поредна титла.

Двамата състезатели могат да се срещнат едва във финала, но преди това имат редица трудни изпитания. В първи кръг Федерер стартира с Микаел Лодра, а Джокович със Седрик Марсел Щебе.


 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини