Джокович: Мога да спечеля почти всичките си мачове



27-02-2012 07:30 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович е убеден, че може да спечели почти всичките си мачове през сезона, тъй като се намира в най-добрия момент от кариерата си. 24-годишният сърбин има амбицията да защити титлата си в Дубай, която би могла да бъде общо четвърта за него.

"Участвам във всеки турнир с амбицията да го спечеля. Изживявам най-добрия период в кариерата ми. Аз съм в своя пик, на 24 години, и вярвам че мога да спечеля повечето си мачове, когато съм на корта. Винаги търся най-доброто от играта си," коментира Джокович.

В първи кръг от турнира Джокович ще играе с младока Седрик-Марсел Щебе още днес. "Брат ми е израснал с него. Гледах го срещу Хюит и той бе впечатляващ," заяви Джокович.

В следващия един месец Джокович има да защитава 2500 точки в турнирите в Дубай, Индиан Уелс и Маями, което го поставя под известно напрежение.

Сърбинът разкрива, че след Australian Open е успял да прекара доста добре времето си извън корта. "Бях на ски, посетих Лондон за наградите "Лауреус", срещнах се с приятели в Сърбия. Бяха чудесни няколко седмици за мен," обясни Ноле.

"Финалът в Мелбърн бе исторически момент, не само за мен, но и за Надал. Това е мач, който винаги ще се помни," убеден е също така Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини