Играчи

Калоян Вълчев


Дата на раждане:21.02.1998Ръст:0
Възраст:26Тегло:
Националност:БългарияИграе с:дясна ръка;
Място на раждане:Варна, БългарияДебют:1998
Резиденция:Варна, БългарияЛичен сайт:

Спечелени пари от наградни фондове:


Титли от Големия шлем:


Биография:

Калоян Вълчев, който е един от най-талантливите ни млади тенисисти, е роден през 1998 г. във Варна. Още когато е на 4 години баща му го записва да тренира тенис в клуб "Черно море-Елит". Семейството на Калоян е почитател на тениса и пази ценни записи на мачове от миналия век.
 
През 2005 г. Калоян започва да се състезава в отбора на клуба, в който тренира, и печели победа след победа. До 2011 г. с него се занимава Мирослав Петров, който е треньор в клуба.

С подкрепата на Българската Федерация по тенис той се развива като състезател от националния отбор и участва в много международни турнири и лагер-школи. Но голямата му цел е да победи в турнири от ATP и от Големия шлем. Калоян харесва Новак Джокович и е почитател на Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

Калоян е известен като абсолютен победител сред 12-годишните тенисисти, а след това успява да се наложи като победител и сред 14-годишните състезатели.

Освен че печели победи в тениса, Калоян е пълен отличник в математическата гимназия във Варна. Неотдавна той сбъдна една от мечтите си и се срещна с големия тенисист Роджър Федерер на турнира за 14-годишни момчета във Флорида. Там Калоян участва в турнира „Найк Джуниър Интернешънъл”.

Свързани новини


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини