Brisbane International

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 7
Жил Симон Франция 3 6
Времетраене [мин]: 125
Коментар на срещата

Заб. Двубоят между Григор Димитров и Жил Симон е втори по програма на централния корт и ще започне около 04:00 часа, веднага след края на срещата Суарес Наваро - Томлянович (цялата програма за понеделник вижте ТУК).

Начало: 04:38

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Първата точка за новия сезон в АТР отиде на сметката на Жил Симон, който атакува отлично втория сервис на Димитров и направи ретур-уинър. Последваха обаче 4 страхотни начални удара на българина, след които изобщо не се стигна до разиграване и той спечели подаването си с лекота.

1:1 Григор Димитров спечели първата точка в гейма, но след това Симон успя да се наложи и на свой ред взе подаването си бързо с гейм на 15.

2:1 Първият по-оспорван гейм от началото на двубоя. След двойна грешка на Димитров, Симон стигна до преднина 40:15 и две последователни точки за пробив. Българинът успя да се добере до равенство, след което даде на Симон трети брейк-бол. И този път французинът не се възползва, за да приключи в крайна сметка геймът с ас на сметката на Григор Димитров.

3:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:30 след страхотен форхенд по диагонала, след което след щастлива намеса на мрежата успя да пробие подаването на съперника си.

4:1 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

4:2 Макар и трудно, Жил Симон спечели подаването си и прекъсна серията на Григор Димитров от последователни геймове.

5:2 Много спокойна игра на Григор Димитров. Българинът изоставаше с 0:30, но успя да спечели 4 последователни точки, с което съхрани подаването си и се доближи само на гейм от успех в първия сет.

5:3 Симон остава в сета, след като взе подаването си. Французинът ще има последна възможност да търси брейк, в противен случай ще загуби първата част.

6:3 Гейм и първи сет за Григор Димитров! Българинът спечели първата част за 44 минути, през които успя да направи един пробив.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Жил Симон)

0:1 Жил Симон печели подаването си на 30 и открива резултата във втория сет на двубоя.

0:2 За жалост Симон успя да пробие и да поведе с 2:0 гейма във втория сет. Григор започна колебливо гейма и изостана с 0:40, след което успя да намали на 30:40. Последва обаче грешка от форхенд и пробивът стана факт.

1:2 Отлично! Григор Димитров върна пробива на 0 и записа първи гейм на сметката си през втората част.

2:2 Втори пореден гейм на 0 на сметката на Григор Димитров и резултатът във втория сет е изравнен.

2:3 Изключително оспорван гейм, който в крайна сметката отиде на сметката на Симон и французинът спря серията от 2 последователни гейма за Григор. Българинът пропусна точка за пробив, като в ключовия момент допусна грешка от форхенд.

(певицата Никол Шерцингер гледа на живо двубоя на Григор Димитров)


















3:3 Труден гейм за Гришо, в който той трябваше да спасява точка за пробив. При брейк-бола Симон потърси ретур-уинър и не сполучи. В крайна сметка нашето момче съхрани подаването си и изравни резултата във втората част.

3:4 Бърз гейм на 15 на сметката на Жил Симон.

4:4 Григор Димитров спечели подаването си на 30 и изравнява резултата във втория сет.

4:5 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна 2 точки за пробив и сега ще трябва да сервира за оставане във втория сет. И в двата случая обаче Симон игра много прецизно и не позволи на българина да пробие и да сервира за мача.

5:5 Григор Димитров обърна гейма от 15:30 и изравни резултата в сета.

5:6 Последна пауза в сета, след която Григор Димитров ще сервира за тайбрек.

6:6 Григор Димитров обърна гейма от 15:30. Тайбрек ще реши изходът на втория сет в двубоя.

7:6 Гейм, сет и мач - Григор Димитров. Българинът спечели тайбрека с 12:10 точки и си гарантира място във втори кръг.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини