Brisbane International

2016 година, Втори кръг
1 2 3
Григор Димитров България 5 7 6
Виктор Троицки Сърбия 7 6 2
Времетраене [мин]: 167
Коментар на срещата

Начало: 06:58 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров печели на 15 първото си подаване в срещата и открива резултата.

1:1 Троицки също не трепва и взима подаването си, с което изравнява резултата.

2:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров и първа пауза в двубоя.

2:2 Първи изключително оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства. В крайна сметка обаче Троицки не допусна да се стигне до точки за пробив и успя да съхрани подаването си.

3:2 Геймът започна с много добра точка на сметката на Троицки, който бе аплодиран за изпълнението дори от Григор Димитров. След това, за радост, българинът спечели 4 последователни разигравания и отново излиза напред в резултата преди втората пауза в мача.

3:3 Никакви проблеми за Троицки, който с бърз гейм на 15 изравнява резултата.

4:3 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров имаше проблеми, когато сервира. Българинът трябваше да спасява две точки за пробив, но се справи добре и съхрани подаването си в така важния седми гейм на сета.

4:4 Гейм на 15 на сметката на Виктор Троицки.

5:4 Григор печели подаването си и принуждава след паузата Троицки да сервира за оставане в сета.

5:5 Гейм на 0 на сметката на Виктор Троицки.

5:6 Колеблив гейм за Григор Димитров, който за жалост завършва с пробив на сметката на Троицки. Сърбинът стигна до брейк-бол и след грешка от бекхенд на Димитров за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

5:7 След ужасяваща грешка на Григор Димитров в близост до мрежата сетът приключва. Един пробив в 11-ия гейм се оказа достатъчен на Троицки да поведе в резултата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 За жалост серията на Троицки от края на първия сет се пренесе и в началото на втория. Сърбинът успя да пробие подаването на Димитров и открива резултата, с което направи огромна крачка към крайния успех в двубоя.

0:2 Григор Димитров пропусна златен шанс да върне пробива и да изравни резултата. Българинът имаше преднина 40:15 и получи два последователни брейк-бола, от които за жалост не се възползва. В последствие Гришо стигна до нова точка за пробив, при която реагира остро на съдийско решение. На кортът обаче няма "ястребово око" и точката бе призната на сметката на Троицки, което не се понрави на българина. В крайна сметка Троицки спечели подаването си и затвърди преднината.

1:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров, с който българинът слага край на серията на Троицки.

1:3 Гейм на 15 на сметката на Троицки.

2:3 Без проблеми за Григор Димитров, който също спечели подаването си на 15. Българинът обаче изостава с пробив.

2:4 Бърз гейм за Троицки. Димитров обаче отново имаше сериозни несъгласия със съдийски отсъждания.

3:4 Григор поведе с 40:0, след което позволи на Троицки да се върне в гейма - 40:30. Последната дума обаче бе за българина, който отново се доближава само на гейм от изравняване на резултата. Григор Димитров ще има още максимум 2 шанса да върне пробива.

4:4 Григор Димитров връща пробива! Българинът пропусна един брейк-бол, но при втория открил се шанс пред него се възползва, завършвайки атрактивно с форхенд по правата.

5:4 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

5:5 Троицки спира серията на Григор Димитров и печели подаването си, с което изравнява резултата в сета.

6:5 Григор спечели подаването си на 15 и и гарантира минимум тайбрек във втория сет.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет.

7:6 (8) Григор Димитров печели тайбрека на втория сет с 8:6 точки и вкара двубоя в решаващ трети сет!

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Виктор Троицки):

0:1 Много оспорван гейм, в който на няколко пъти се стигна до равенство. В крайна сметка Троици успя да измъкне подаването си и открива резултата на старта на финалния сет в срещата.

1:1 Гейм на 30 на сметката на Григор Димитров.

2:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът стигна до 3 брейк-пойнта, като успя да се възползва от третия и излиза напред в резултата. Отново обаче имаше спорно съдийско отсъждане във вреда на българина. То се случи при втората точка за пробив, когато при втори сервис на Троицки един от лайсмените отсъди добра топка, което вбеси Димитров. Както вече стана дума обаче, на Корт №1 няма "ястребово око" и претенциите на Григор не бяха чути. Всичко за българина обаче приключи добре в този гейм и той все пак проби подаването на съперника си.

3:1 Пробивът е затвърден с гейм на 30.

3:2 Бърз гейм за Троицки, който спира серията на Григор Димитров.

4:2 Много труден гейм за Григор Димитров. Българинът трябваше да спасява точка за връщане на пробива, но се справи подобаващо и записа ас в този момент. В последствие се стигна до няколко равенства, след които Григор в крайна сметка съхрани подаването си.

5:2 Втори пробив за Григор Димитров! Българинът нанася важен удар по съперника и след паузата ще сервира за място на четвъртфиналите. Гришо спечели гейма от 0:30, реализирайки 4 последователни точки.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът е на четвъртфинал в Бризбън.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини