Brisbane International

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България 4 7 4
Роджър Федерер Швейцария 6 6 6
Времетраене [мин]: 127
Коментар на срещата

Начало: 11:12 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Роджър Федерер)

0:1 Федерер печели откриващия гейм на срещата на 0.

1:1 Григор Димитров приключи с ас първия си сервис-гейм за двубоя. Българинът спечели с лекота подаването си на 15 и изравнява резултата.

1:2 Втори пореден сервис-гейм на 0 на сметката на Роджър Федерер.

2:2 Първият по-равностоен гейм от началото на двубоя. След няколко страхотни разигравания, спечелени от Григор Димитров, българинът изравнява резултата.

2:3 Трети пореден сервис-гейм на 0 на сметката на Роджър Федерер. Швейцарецът сервира отлично от началото на двубоя.

3:3 Григор Димитров спаси точка за пробив и измъкна гейма си. След форхенд в аут, Федерер поведе с 40:30 и получи първа точка за пробив в мача. Григор обаче отговори с два отлични начални удара, след което спечели подаването си.

3:4 Нов експресен сервис-гейм на сметката на Федерер. За първи път от началото на двубоя Григор успя да вземе точка на ретур.

4:4 Бърз гейм и за Григор Димитров, който диктуваше темпото в разиграванията.

4:5 Изключително прецизен и солиден Роджър Федерер. Швейцарецът взе подаването си на 15, като впечатли с няколко изпълнения от бекхенд. След паузата Григор ще сервира за оставане в сета.

4:6 Пробив за Федерер, с който швейцарецът печели първата част. Федерер поведе с 40:15 и получи два сетбола, но Димитров реагира отлично и пласира два начални удара, след които не се стигна до разиграване. Последва обаче трети сетбол и разиграване в близост до мрежата, спечелено от Федерер. Първата част на мача продължи 35 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Роджър Федерер)

0:1 Вторият сет започва точно както първия - с гейм на 0 на сметката на Федерер.

1:1 Григор Димитров поведе с 40:0, но след това Федерер намали на 40:30. Последва отличен смач на българина и резултатът във втория сет е изравнен.

1:2 За първи път от началото на двубоя се стигна до равенство в гейм, в който сервира Федерер. Григор направи един фамозен ретур-уинър от бекхенд, с който си заслужи аплодисменти дори от самия Федерер. В крайна сметка обаче швейцарецът измъкна подаването си и отново излиза напред в резултата.

2:2 Бърз гейм за Григор Димитров.

2:3 Интересен гейм, в който се стигна до 30:30. Последваха обаче две показни разигравания на Федерер и геймът приключи в негова полза.

3:3 Най-дългият гейм от началото на двубоя. Григор Димитров трябваше да спасява на два пъти точка за пробив, но се справи безупречно. Българинът спечели и най-атрактивното разиграване от началото на двубоя до момента, с което обра овациите на публиката.

4:3 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! След страхотен форхенд по правата българинът поведе с 40:15 и получи първите си точки за пробив в мача. Още първата бе реализирана, след като Федерер сгреши при форхенд и прати топката в мрежата.

5:3 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Федерер ще сервира за оставане във втория сет.

5:4 Федерер печели подаването си и спира серията от 3 последователни гейма на сметката на Димитров. Българинът ще сервира за сета след паузата.

5:5 За жалост Федерер върна пробива в последния възможен момент и сетът продължава. Швейцарецът поведе първо с 30:0, а след това с 40:30. Последва успешна атака в близост до мрежата и резултатът в сета е изравнен.

5:6 Трети пореден гейм на сметката на Федерер. Предстои пауза, след която Димитров ще сервира за оставане в турнира.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет.

7:6 (4) ГРИГОР ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА НА ВТОРИЯ СЕТ И ИЗРАВНЯВА РЕЗУЛТАТА В МАЧА. Българинът стартира ударно и поведе с 5:1 точки, след което при 6:3 получи 3 последователни сетбола. Първият не бе реализиран, но про втория Гришо размина с бекхенд по правата Федерер и взе сета.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров започна отлично решаващия трети сет и спечели подаването си на 15, с което откри резултата във финалната част на мача.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Роджър Федерер.

2:1 Григор Димитров отговаря с гейм на 0. Първа пауза в третия сет, след която на сервис застава Федерер.

2:2 Поредният гейм, в който сервиращият се налага с лекота. Гейм на 15 за Федерер.

2:3 За жалост Роджър Федерер осъществи пробив. Швейцарецът поведе с 40:15, след което направи успешна атака към мрежата и повежда в резултата във финалния сет.

2:4 Федерер затвърди пробива с гейм на 15 и се доближава само на два гейма от място на полуфинал.

3:4 Григор Димитров обърна гейма от 0:30 и прекъсна серията на Федерер. Българинът обаче продължава да изостава с пробив и ще има максимум два шанса да направи ри-брейк и да остане в турнира.

3:5 Федерер спечели подаването си на 15 и принуждава Григор Димитров да сервира за оставане в мача и турнира.

4:5 Григор Димитров спаси 3 последователни мачбола. Българинът изоставаше с 0:40, но отказа да се предаде и стригна до обрат. Пауза, след която Федерер ще сервира за място на полуфиналите.

4:6 Гейм, сет и мач - Роджър Федерер. Швейцарецът спечели подаването си на 0 и се класира за полуфиналите, където му предстои двубой с Доминик Тийм.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини