Sydney International

2016 година, Втори кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България 3 3
Белинда Бенчич Швейцария 6 6
Времетраене [мин]: 81
Коментар на срещата

Начало: 04:40

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова)

0:1 За жалост Цвети Пиронкова загуби още първия си сервис-гейм в срещата и Бенчич повежда в резултата. Швейцарката дръпна с 40:15 и реализира първата си точка за пробив.

0:2 Гейм на 30 на сметката на тийнейджърката и пробивът е затвърден.

1:2 Макар и трудно, Цветана Пиронкова успя да вземе подаването си и да открие сметката си в двубоя днес.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Белинда Бенчич.

2:3 Отлично. Цветана Пиронкова отговори с гейм на 0.

2:4 Много силна игра на Бенчич при начален удар. Швейцарката отново не трепна и взе подаването си за аванс от 4:2 след гейм на 30.

3:4 Бърз гейм и за Цвети Пиронкова, която спечели подаването си на 15 и се доближава само на гейм от съперничката си.

3:5 Цветана Пиронкова има за какво да съжалява. За първи път от началото на двубоя Бенчич показа колебания при свой начален удар и позволи на Цвети да стигне до точки за пробив. Нашето момиче поведе с 40:15 и имаше два брейк-бола, но Бенчич се добра до равенство. Последва и трета точки за пробив, но и тя не бе реализирана. В крайна сметка Бенчич спечели подаването си и се доближи на гейм от успех в първия сет.

3:6 Гейм и първи сет за Белинда Бенчич. Швейцарката направи втори пробив, този път на 0, с който затвори първата част на мача.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Белинда Бенчич)

1:0 Цветана Пиронкова успя за първи път от началото на срещата да се справи с подаването на Бенчич и открива резултата във втория сет. Българката поведе с 40:15, като успя да реализира втората си точка за пробив.

2:0 Още един гейм за Цвети, пак на 15, и тя затвърждава преднината си.

2:1 Най-дългият гейм от началото на срещата. Цвети определено има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина 40:15 и пропусна нови 2 точки за пробив. След много борба Бенчич успя да измъкне подаването си и да се разпише в сета.

3:1 Белинда Бенчич имаше две последователни точки за връщане на пробива, но Цвети не се предаде и успя да съхрани подаването си, с което и аванса си в сета.

3:2 Пиронкова определено има за какво да съжалява. Българката поведе с 40:0, но пропусна и трите точки за пробив, след което Бенчич успя да обърне гейма и да измъкне подаването си.

3:3 Поредният продължителен гейм в срещата, след който за жалост Бенчич връща пробива и изравнява резултата. Швейцарката успя да се възползва от втория си брейк-пойнт в гейма.

3:4 За първи път от началото на сета Бенчич излиза напред в резултата. 18-годишната състезателка спаси точка за пробив при 30:40, след което обърна гейма в своя полза.

3:5 Серията на Бенчич продължава и тя взе четвърти пореден гейм на сметката си. Това означава, че младата състезателка ще сервира за място на четвъртфиналите в Сидни.

3:6 Гейм, сет и мач - Белинда Бенчич! Цвети стартира силно в гейма и поведе с 30:0, но следващите 4 точки бяха за Бенчич, която си гарантира място в следващия кръг.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини