Dubai Duty Free Tennis Championships

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България 4 3
Барбора Стрицова Република Чехия ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Времетраене [мин]: 90
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Изключително равностоен и нервен първи гейм на срещата. Цветана Пиронкова поведе с 40:15 и първоначално изглеждаше така, сякаш ще затвори подаването си с лекота. Да, ама не. Стрицова стигна до равенство, а в последствие на 3 пъти имаше и точки за пробив. Цвети обаче оцеля и след около 10 минутки битка в гейма успя да поведе в резултата.

2:0 Пробив за Цветана Пиронкова. Драматичният първи гейм явно се отрази позитивно на българката, която стигна лесно до 2 точки за пробив - 40:15. Първата бе спасена от Стрицова, но при втората чехкинята допусна непредизвикана грешка и брейкът е факт.

2:1 За жалост Пиронкова не успя да затвърди пробива и позволи на Стрицова да се върне в сета. След сгрешен форхенд в аут от ракетата на Цвети, Стрицова реализира точката си за пробив при 30:40 и взима първи гейм в мача.

2:2 Стрицова печели подаването си и изравнява резултата.

3:2 Цвети спира серията на Стрицова, но това не се случи никак лесно. Чехкинята започна силно гейма и поведе с 40:15, като получи две последователни точки за нов пробив и преднина 3:2. Пиронкова обаче успя да пласира няколко отлични начални удара, с които си гарантира предимство още в началото на разиграванията и съхрани подаването си.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Барбора Стрицова.

3:4 Ужасен гейм за Пиронкова, която допусна пробив на 15. Чехкинята е спечелила 8 от последните 9 точки в срещата и се доближава до успех в първия сет. Българката допусна твърде много грешки в последните минутки и това се отрази на резултата.

3:5 Стрицова затвърди брейка. Чехкинята играе агресивно, редовно излиза на мрежата и търси завършване на точката, което и носи успех за момента.

4:5 Пиронкова спаси сетбол и в крайна сметка сложи край на серията на Стрицова. Чехкинята обаче ще сервира за първата част.

4:6 Бърз гейм за Стрицова, с който тя печели първия сет в срещата след 50 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 За жалост вторият сет започна по лош начин за Цвети, която допусна пробив на 0 и вече изостава със сет и пробив. Стрицова е все по-близо до място във втори кръг в турнира.

0:2 Пробивът е затвърден с лекота с гейм на 15. Пиронкова не се движи добре по корта, а освен това е с обилно превързано дясно бедро, където явно изпитва болка.

1:2 Цвети сложи край на серията на Стрицова и взе подаването си, като по този начин не позволи на чехкинята да дръпне с два пробива напред.

1:3 Много бърз гейм на сметката на Барбора Стрицова, която направи поредна крачка към място във втори кръг в турнира.

1:4 Втори пробив за Стрицова, която след почивката ще сервира за преднина 5:1. Иначе геймът започна обещаващо за Цвети и тя поведе с 30:0, но последва серия от 4 последователни точки за чехкинята, която вече е само на два гейма от успех в мача.

2:4 Цвети Пиронкова връща един от пробивите. Българката приключи гейма със страхотен минаващ удар по правата. Стрицова обаче продължава да има брейк аванс.

2:5 Барбора Стрицова е само на гейм от място във втори кръг, след като успя за трети път в сета да пробие подаването на Пиронкова. Чехкинята ще сервира за мача.

3:5 Двубоят продължава след поредния сервис-гейм с пробив. Стрицова бе само на 2 точки от победата, но Пиронкова отказва да се предаде.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И БАРБОРА СТРИЦОВА! Чехкинята направи нов пробив, с който си гарантира място във втори кръг на турнира в Дубай.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини