Qatar Total Open

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България 6 5 3
Сара Ерани Италия ПОБЕДИТЕЛ 1 7 6
Времетраене [мин]: 140
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Отлично начало на срещата за Пиронкова, която печели първия гейм на 15. Последната точка пък бе ас на сметката на българката.

1:1 Ерани е още по-категорична и не загуби точка в откриващия гейм за нея.

2:1 Втори пореден безпроблемен сервис-гейм за Пиронкова. Първата пауза в срещата идва при мининален аванс за първата ракета на България.

3:1 Пробив за Цветана Пиронкова. Българката не започна гейма добре и изоставаше с 0:40, като по всичко личеше, че ще последва изравняване на резултата. В този момент обаче Ерани започна да допусна грешка след грешка и се стигна до равенство и брейк-бол за Цвети. Българката обаче сгреши от ретур и последва ново равенство, след което дойде втори брейк-бол, който беше реализиран.

4:1 Пробивът е затвърден по най-добрия възможен начин - с гейм на 0.

5:1 Страхотна игра на Цвети Пиронкова и тя ще сервира за сета! Българката направи втори пробив, като до момента тотално диктува събитията на корта. Четири поредни гейма на сметката на Цвети.

6:1 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова! Българката спечели подаването си на 30 и след пети последователен гейм на сметката си открива резултата в мача. Може би най-силният сет за Пиронкова от началото на сезона.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Сара Ерани):

0:1 Ерани спечели изразително откриващия гейм във втория сет и сложи край на серията от 5 последователни гейма на сметката на Пиронкова.

0:2 Пробив за Ерани! За първи път от началото на срещата Цвети се пропука при свой начален удар и загуби подаването си.

0:3 Този път италианката влезе в силна серия. Ерани спечели подаването си на 0 и от началото на втория сет няма загубен гейм. Предстои първа пауза в сета, след която на сервис застава Пиронкова. Разликата между двете е само един пробив.

0:4 За жалост серията на Ерани продължава. Италианката осъществи втори пробив и по този начин направи огромна крачка към успех във втория сет.

1:4 Цвети Пиронкова връща един от пробивите. Пловдивчанката поведе с 40:15, като Ерани успя да спаси първия брейк-бол. При втория обаче италианката допусна непредизвикана грешка и геймът отиде на сметката на Пиронкова.

2:4 Бърз гейм за Цветана Пиронкова.

3:4 Цвети Пиронкова връща и втория пробив след невероятен гейм. Българката пропусна два брейк-пойнта, но при третата открила се възможност се наложи след уинър по правата. Това беше и най-дългият гейм от началото на срещата.

4:4 Четвърти пореден гейм за Пиронкова и резултатът във втория сет е изравнен.

4:5 Ерани взима подаването си и прекъсва серията от 4 последователни гейма за Пиронкова. Българката обаче има за какво да съжалява, тъй като в този гейм имаше точка за пробив, която бе с цената на скрит мачбол. В ключовия момент обаче Ерани предприе изненадващ ход и излезе на мрежата, с което спечели точката, а в последствие и гейма. Пиронкова ще сервира за оставане в сета.

5:5 Много труден гейм за Пиронкова, но в крайна сметка Цвети не допусна да загуби подаването си и остава в сета.

5:6 Гейм на 0 за Ерани, която си гарантира минимум тайбрек във втория сет.

5:7 За жалост Цветана Пиронкова допусна късен пробив и вторият сет е на сметката на Ерани. Трета решаваща част ще определи победителя в мача.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Сара Ерани)

(Пиронкова влезе в съблекалнята и паузата между втория и третия сет стана малко по-дълга от обичайното)

0:1 Ерани печели подаването си без затруднения и открива резултата във финалния сет.

1:1 Цвети Пиронкова имаше затруднения, но успя да измъкне подаването си и да изравни резултата в мача.

1:2 Гейм на 0 на сметката на Сара Ерани.

1:3 Пиронкова допусна изоставане 15:40, което донесе на Ерани две последователни точки за пробив. Първата бе спасена с ас, но при втората Цвети допусна грешка от форхенд и сдаде подаването си.

2:3 Цвети успява да върне веднага пробива и съхранява интригата в срещата след много слаб гейм на Ерани.

3:3 Пиронкова изравнява резултата! Българката приключи гейма с отличен минаващ удар от форхенд.

3:4 Гейм на 0 на сметката на Сара Ерани.

3:5 Пробив на 0 за Сара Ерани, която ще сервира за място във втори кръг в турнира в Катар.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - САРА ЕРАНИ.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини