Abierto Mexicano Telcel

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България 5 2
Доминик Тийм Австрия ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Времетраене [мин]: 96
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 За жалост двубоят започва с пробив на сметката на Тийм. Младият австриец поведе с 40:30, след което Димитров направи грешка и пробивът стана факт.

0:2 Пробивът е затвърден с гейм на 0 на сметката на Тийм.

1:2 Изключително продължителен гейм, в който Димитров успява да се наложи след няколко равенства и открива резултата си в сета.

2:2 Григор Димитров успя да върне пробива. Българинът първоначално поведе с 30:0, след което Тийм обърна за 40:30 в своя полза. В последстсвие се стигна до две точки за пробив, като нашето момче успя да се възползва от втората.

3:2 Геим на 0 на Григор Димитров.

3:3 Гейм на 15 на Тийм, който изравнява резултата в първия сет.

4:3 Много труден и продължителен гейм, в който Григор Димитров трябваше да спасява 2 точки за пробив. Българинът обаче се справи безупречно и не допуска ново изоставане в резултата.

4:4 Гейм на 30 за Тийм и резултатът е изравнен. При 30:30 Григор получи отлична възможност да стигне до точка за пробив, след като пропусна форхенд в близост до мрежата.

5:4 Гейм на 30 за Григор Димитров. Тийм ще сервира за оставане в сета след паузата.

5:5 Тийм изравнява резултата след гейм на 30.

5:6 За жалост Тийм осъществи пробив и ще сервира за откриващия сет в срещата. Отново станахме свидетели на изключително дълъг гейм, който завърши на сметката на младия австриец, който се наложи със смач в близост до мрежата.

5:7 Гейм и първи сет за Доминик Тийм. Австриецът взе подаването си на 30 и откри резултата в срещата. Първият сет продължи 61 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

0:1 За жалост Тий успя да пробие още в началото на втория сет. Австриецът поведе с 40:15, Григор стигна до равенство, но последваха нови две точки за Тийм, който продължи серията си в мача. Геймът завърши със счупена ракета от страна на Димитров.

0:2 Гейм на 30 на сметката на Тийм.

1:2 Димитров печели подаването си и прекъсва серията на Тийм. Австриецът обаче е с пробив напред във втория сет.

1:3 Гейм на 15 на сметката на Доминик Тийм.

2:3 Григор Димитров също отговаря с бърз гейм на 15 на сметката си. Предстои пауза, след която на сервис застава Тийм.

2:4 Григор има за какво да съжалява, тъй като стигна до равенство от 0:40. Последваха обаче две грешки от бекхенд и Тийм успя да измъкне подаването си.

2:5 Доминик Тийм прави втори пробив и след паузата ще сервира за място на полуфиналите. Много грешки от ракетата на българина и резултатът е на лице.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ДОМИНИК ТИЙМ. Австриецът взе на 0 подаването и вече е на полуфинал в турнира.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини