Delray Beach Open

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 7
Адриан Манарино Франция 4 5
Времетраене [мин]: 80
Коментар на срещата

Старт на двубоя: 19:40 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров. Българинът спечели откриващия гейм на 15, като успя да запише и един ас.

1:1 Много добър отговори и на Манарино, който също взе сравнително лесно първото си подаване в мача. Сериозна българска агитка има на трибуните на корта и на този мач на Григор Димитров.

2:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Особено атрактивно бе последното разиграване в гейма, при което нашето момче се наложи в близост до мрежата. Първа пауза в срещата, след която на сервис застава Манарино.

2:2 Гейм на 0 и за Адриан Манарино. Силен вятър излезе над централния корт в Делрей Бийч.

3:2 Продължава да няма пробиви от началото на срещата. Григор Димитров спечели и третия си сервис-гейм изразително, този път на 15, и сяда на стола за почивка при преднина от един гейм.

3:3 Гейм на 0 за Адриан Манарино.

4:3 Отговорът на Григор Димитров - гейм на 0.

4:4 Поредно изравняване на резултата. Геймът ще се запомни с по едно много зрелищно отиграване от страна и на двамата. В крайна сметка французинът взе подаването си на 30 и изравни резултата.

5:4 Григор Димитров принуждава Манарино да сервира за оставане в първия сет, след като успя да вземе подаването си на 15, завършвайки с два отлични сервиса.

6:4 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът поведе с 40:0 и стигна до 3 последователни точки за пробив, които бяха с цената на сетбол. Манарино спаси първите два, но при третия опит Димитров завърши с пасингшот от форхенд и взе сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Трети пореден гейм на сметката на Димитров, който открива резултата във втората част.

1:1 Манарино спира серията на Димитров, след като успя да спечели гейма си от 15:30.

2:1 Геймът завърши с атрактивен смач на Григор Димитров. Предстои първа пауза в сета, след която французинът ще сервира.

2:2 Бърз гейм за Манарино, който от началото на втория сет сервира безупречно и не остава никакви шансови за Григор Димитров.

3:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Адриан Манарино.

4:3 Григор имаше леки затруднения, като геймът премина през 30:30. Последваха обаче два отлични начални удара от ракетата на българина и геймът отиде в историята.

4:4 Поредно изравняване на резултата във втория сет, дошло след гейм на 30 на сметката на Манарино.

4:5 За жалост Манарино изигра фантастичен гейм и поведе с 40:15, като по този начин стигна до първи точки за пробив от началото на двубоя. Последва дълго разиграване, което приключи с успешно излизане на мрежата от страна на Манарино. Французинът ще сервира за изравняване на резултата в сетовете.

5:5 Григор Димитров връща пробива в последния възможен момент и остава в сета. Българинът показа страхотна борба и заслужи изравняването на резултата.

6:5 Григор Димитров обърна гейма от 0:30 и си гарантира минимум тайбрек в сета. Манарино ще сервира за оставане в турнира.

7:5 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! БЪЛГАРИНЪТ Е НА ПОЛУФИНАЛ В ДЕЛРЕЙ БИЙЧ! Срещата днес продължи час и 20 минути.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини