Miami Open

2016 година, Трети кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 6 6
Анди Мъри Шотландия 7 4 3
Времетраене [мин]: 145
Коментар на срещата

Начало на двубоя: 23:03

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира):

1:0 Какво начало на срещата само! Григор изоставаше с 0:40, но след два аса успя да намали на 30:40. Последва първото по-продължително разиграване и то отиде на сметката на българина. В крайна сметка Григор успя да вземе подаването си и откри резултата в двубоя.

1:1 Изключителна игра този път и от страна на Мъри. Шотландецът навакса изоставане с 15:30 и спечели подаването си, като по този начин изравни геймовете.

1:2 За жалост Мъри отново стигна до точки за пробив и този път се възползва. Шотландецът поведе с 40:15, след което Григор сгреши елементарно воле в близост до мрежата и подари гейма на съперника си.

2:2 Григор Димитров стигна до първа точка за пробив и се възползва. Българинът успя много бързо да навакса брейка пасив.

3:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

3:3 Мъри печели подаването си на 15 и изравнява резултата.

4:3 Изключително добър гейм за Димитров, който спечели по атрактивен начин няколко точки и отново излиза напред в резултата.

4:4 Никакви проблеми за Мъри, който успя бързо да вземе подаването си на 15.

5:4 Браво на Григор Димитров! Българинът бе притиснат до стената и изоставаше с 15:30, но след серия отлични точки успя да вземе подаването си, с което принуждава Мъри да сервира за оставане в първия сет.

5:5 Поредно изравняване на резултата от страна на Мъри.

6:5 Димитров има осигурен поне тайбрек в първия сет. Предстои последна пауза за първата част, след която на сервис застава шампиона от 2013.

6:6 Тайбрек ще определи изхода на първия сет.

6:7 Гейм и първи сет за Анди Мъри. Шотландецът изигра много добър тайбрек, за сметка на Димитров, който допусна няколко грешки и отстъпи с 1:7 точки след общо 58 минути игра през първата част.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Анди Мъри):

1:0 Отлично начало на втория сет за Григор Димитров, който успя да вземе подаването на Мъри на 0 и открива резултата в частта.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 30 на сметката на българина. Гришо започна с аванс 40:0, но след това Мъри намали на 40:30. Последва грешка на шотландеца и затвърждаване на пробива.

3:0 Трети пореден гейм за Григор Димитров. Любопитното е, че Гришо прави втори пореден пробив на 0.

4:0 Още един гейм на 0 за Григор Димитров, който от началото на втория сет е загубил само 2 точки.

4:1 Мъри спечели подаването си (на 0) и откри сметката си във втория сет, където изостава с два пробива.

4:2 Много слаб гейм за Григор Димитров, в който българинът допусна две двойни грешки и в крайна сметка допусна Мъри да върне един от пробивите.

4:3 Трети пореден гейм на сметката на Анди Мъри. Григор има за какво да съжалява, тъй като при 30:40 имаше точка за пробив за преднина 5:2. Вместо това шотландецът се доближи само на гейм от българина.

5:3 Григор Димитров спира серията на Мъри и се доближава само на гейм от успех във втория сет, с който ще прати двубоя в решаваща трета част.

5:4 Гейм на 0 за Анди Мъри. Шотландецът ще има последен шанс да остане в сета, но за тази цел ще трябва да търси връщане на пробива веднага след паузата.

6:4 Гейм и втори сет на сметката на Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15 и получи два сетбола, като пропусна втория след двойна грешка, негова седма от началото на срещата. В последствие Димитров трябваше да спасява точка за пробив, преди да получи нов сетбол, който да реализира.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Анди Мъри):

0:1 Мъри успя да измъкне гейма от 0:30 и открива резултата в решаващата трета част.

1:1 Григор Димитров спечели подаването си на 15 и изравнява резултата.

1:2 Бърз гейм за Мъри.

1:3 Анди Мъри е първият, който достигна до точки за пробив в третия сет и успя да се възползва. Шотландецът поведе с 40:15 и реализира втория си брейк-бол.

2:3 Григор Димитров успя да върне пробива, след като завърши гейма със зрелищно воле в близост до мрежата. Пауза, след която българинът ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Григор Димитров изравнява резултата в решаващия сет, след като взе подаването си на 15.

4:3 Трети пореден гейм на сметката на Григор Димитров, който на свой ред взима инициативата в сета. Българинът направи пробив на 15 и ще сервира, за да се доближи само на гейм от място на осминафиналите.

5:3 Григор Димитров е само на гейм от победата. Българинът взе подаването си и принуждава Мъри да сервира за оставане в мача.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът печели пети пореден гейм и е на осминафинал в Маями.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини