Monte-Carlo Rolex Masters

2016 година, Втори кръг
1 2 3
Григор Димитров България 4 3
Жил Симон Франция ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Времетраене [мин]: 87
Коментар на срещата


ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Жил Симон):

0:1 Продължителен първи гейм на двубоя, в който се стигна до равенство. След грешка на Димитров от бекхенд воле в близост до мрежата, откриващият гейм отиде на сметката на французина.

1:1 Значително по-бързо от опонента си, Григор Димитров затвори подаването си на 30 и изравни резултата.

1:2 Симон отговори с гейм на 0. Особено красиви за наблюдаване бяха последните две точки на французина.

2:2 Григор Димитров поведе с 40:0, но след това направи две грешки от любимия си форхенд. След ретур в мрежата на Симон геймът все пак приключи в полза на българина.

2:3 Най-бързият гейм от началото на двубоя. Симон спечели подаването си на 0 и отново излиза с игра напред в резултата. Предстои втора почивка, след която на сервис застава Димитров.

3:3 Труден гейм за Димитров, който все пак успя да вземе подаването си. В течение на гейма имаше разиграване от 40 удара, което за жалост завърши с успех на Симон.

3:4 Симон спечели подаването си на 15. Предстои почивка, след която ще сервира Димитров.

4:4 Най-сетне безпроблемен гейм за Григор Димитров. Българинът взе подаването си на 0 и изравни резултата. Навлизаме в решаващите моменти на първия сет.

4:5 Григор Димитров имаше преднина 30:15, но последваха 3 страхотни уинъра на Симон, с които той си взе гейма. Гришо ще сервира за оставане в първия сет.

4:6 Жил Симон нанесе първи удар. Французинът стигна до преднина 40:0, с което си гарантира 3 сетбола. Още първият беше реализиран след отлично пласиран минаващ удар от бекхенд. Първият сет продължи 43 минути и бе решен от един пробив.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Жил Симон):

0:1 Без проблеми Симон открива резултата и във втората част, печелейки трети пореден гейм.

1:1 Григор Димитров печели подаването си и спира серията на Жил Симон.

1:2 Пореден гейм с няколко страхотни разигравания, които за жалост в повечето случаи завършват в полза на Симон.

2:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Българинът имаше нужда от подобен бърз гейм, с който да повъзвърне малко самочувствието си.

3:2 Пробив за Григор Димитров! За първи път от началото на двубоя българинът стигна до точка за пробив, която обаче пропусна след грешка от форхенд. Последва ново дълго разиграване, спечелено от Димитров и втори брейк-бол, който бе реализиран.

3:3 За жалост Симон успява веднага да върне пробива. Французинът поведе с 40:15 и реализира втория брейк-бол, който се откри пред него.

3:4 Гейм на 15 за Симон, който отново повежда в резултата.

3:5 Трети пореден гейм за Симон. Французинът обърна гейма от 0:30 и проби, което означава, че ще сервира за място във трети кръг.

3:6 Гейм, сет и мач - Жил Симон! Французинът записа пета победа от шест двубоя с Григор Димитров.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини