TEB BNP Paribas Istanbul Open

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Иржи Весели Република Чехия 6 1
Времетраене [мин]: 77
Коментар на срещата

Коментар на Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

начало на двубоя: 18:04 часа

ПЪРВИ СЕТ:

(сервис за Иржи Весели):

0:1 Отлично начало на двубоя за поставения под №6 Весели, който спечели без никакъв проблем подаването си и откри резултата.

1:1 Григор Димитров отговаря по отличен начин и спечели подаването си на 0, като приключи гейма с ас.

1:2 Весели сервира отлично и спечели подаването си на 15. Григор не успя да вкара в корта последните два ретура. Предстои първа почивка в срещата, след която на сервис застава най-добрият български тенисист.

2:2 Нов много уверен сервис-гейм за Григор Димитров, след който българинът изравнява резултата. От началото на срещата Гришо е загубил само една точка при свой начален удар.

2:3 Никакви проблеми за Весели и чехът отново е напред в резултата. Предстои втора пауза в срещата.

2:4 За жалост Григор Димитров допусна няколко много неприятни грешки, които му костваха пасив 0:40. Последва форхенд в аут от ракетата на българина и първият пробив в мача стана факт.

2:5 Оспорван гейм, в който се стигна до равенство. За жалост последните две точки бяха на сметката на Весели, който принуждава след паузата Григор Димитров да сервира за оставане в първия сет.

3:5 Гейм на 0 за Григор Димитров. Българинът имаше нужда от подобен бърз гейм, но сега ще трябва да търси пробив. В противен случай сетът ще отиде на сметката на Весели.

4:5 Григор Димитров връща пробива и остава в гейма! Българинът поведе с 30:0, но след това Весели взе 3 последователни точки и стигна до сетбол. Последва равенство, а след това Григор спечели следващите две точки, като особено атрактивна бе последната, с която размина от бекхенд съперника си, връщайки пробива. Сетът продължава.

5:5 Трети пореден гейм на сметката на Григор Димитров и резултатът отново е изравнен. Българинът взе подаването си на 15 и навакса пасива.

5:6 Весели прекъсва серията на Димитров и отново повежда в резултата. Предстои последна пауза в сета, след която българинът ще сервира за оставане в първата част, отново.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

7:6 (1) ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът започна отлично в тайбрека и поведе с 5:0 точки, след което нямаше проблем да затвори дългия гейм със 7:1 точки в своя полза. Първият сет продължи 49 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на втория сет за Григор Димитров, който спечели подаването си на 15 и отри резултата.

1:1 Гейм на 0 за Весели, с който той изравнява резултата.

2:1 Гейм на 15 за Григор Димитров. Без никакви проблеми за българина при начален удар от началото на втория сет.

3:1 Пробив за Григор Димитров. Българинът получи 3 точки за брейк, пропусна първите две, но при третата успя да размине Весели на мрежата и да запише уинър по правата, който беше с цената на брейк. От тук до края на срещата всичко е на ракетата на българина, който само трябва да печели подаванията си, за да достигне до успеха.

4:1 Пробивът е затвърден и Григор вече е на два гейма от място на полуфиналите.

5:1 Още един пробив на Григор Димитров и българинът вече е на гейм от място на полуфинал. Весели сдаде подаването си с двойна грешка.

6:1 Гейм на 0 за Григор Димитров и българинът печели двубоя!


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини