Mutua Madrid Open

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 3
Пабло Кареньо Буста Испания ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Времетраене [мин]: 101
Коментар на срещата

Начало на двубоя: 16:26 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Перфектен старт на двубоя за Григор Димитров. Българинът спечели подаването си на 0 и открива резултата в срещата.

1:1 Кареньо Буста поведе с 30:0, но последваха 3 точки на сметката на Димитров, който получи първа точка за пробив в мача. За жалост обаче Димитров пресили един бекхенд слайс и в крайна сметка испанецът успя да съхрани подаването си.

2:1 Григор Димитров обърна гейма от 0:30, след като успя да запише 3 последователни аса на сметката си. Първата почивка идва при гейм преднина за българина.

2:2 Без никакви проблеми за Кареньо Буста, който взе подаването си на 15 и изравни резултата в сетовете.

3:2 Най-продължителният гейм от началото на двубоя. Григор Димитров бе притиснат до стената и трябваше да спасява три точки за пробив, но успя да се справи след 7-8 минутки игра спечели подаването си.

3:3 Изравняване на резултата след гейм на 30 на сметката на Кареньо Буста.

4:3 Григор Димитров започна силно гейма и поведе с 40:0, но след това Кареньо Буста спечели 3 последователни точки и се стигна до равенство. Последната дума обаче бе за българина, който затвори гейма.

4:4 Кареньо Буста взима подаването си с лекота.

4:5 Кареньо Буста получи 3 последователни точки за пробив, след като поведе с 40:0. При първия брейк-бол испанецът извади ретур е аут, но при втория Григор Димитров допусна непредизвикана грешка и загуби подаването си. Представителят на домакините ще сервира за успех в първия сет.

5:5 Григор Димитров връща пробива и сетът продължава. Българинът записа няколко страхотни уинъра от беклхенд и получи точка за връщане на пробива, която реализира след печеливш форхенд.

6:5 Преди няколко минутки Кареньо Буста сервира за успех в първия сет. Сега испанецът ще сервира за оставане в сета.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

6:7 (3) Пабло Кареньо Буста се наложи в тайбрека със 7:3 точки и повежда в резултата. Това е първият сет, който испанецът печели срещу Димитров (до момента българинът водеше с 6:0 сета и 3:0 победи). Първият сет продължи малко повече от час.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Кареньо Буста):

0:1 Испанецът взе първия гейм във втория сет, а Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна точка за пробив.

0:2 Пробив за Кареньо Буста. Испанецът пропусна 3 брейк-пойнта, но при четвъртия завърши с отличен бекхенд по правата и успя да пробие подаването на Димитров.

0:3 Гейм на 15 на сметката на Кареньо Буста. Испанецът затвърждава пробива от предходния гейм.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров, който се разписва във втория сет. Българинът обаче изостава с пробив пасив.

1:4 Страхотен тенис от страна на Кареньо Буста, който взе уверено подаването си и се доближава само на два гейма от място във втори кръг в Мадрид. Испанецът е под пара.

2:4 За втори пореден път Григор Димитров печели подаването си на 0.

2:5 Кареньо Буста също отговаря с гейм на 0. Предстои пауза, след която българинът ще сервира за оставане в турнира. Кареньо Буста е на 4 точки от място във втори кръг.

3:5 Гейм на 15 за Григор Димитров, но сега Пабло Кареньо Буста ще сервира за мача.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - КАРЕНЬО БУСТА. Испанецът реализира втория си мачбол, а Григор Димитров пропусна 3 точки за пробив. Турнирът за българина приключи.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини