Mercedes Cup

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 4 2
Хуан Мартин дел Потро Аржентина ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Времетраене [мин]: 69
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Не особено лесен сервис-гейм за Григор Димитров, който в един момент изоставаше с 15:30. Геймът ще се запомни и с неприятно падане на Хуан Мартин дел Потро, който при едно от разиграванията се хлъзна и загуби равновесие, след което падна на тревата.

1:1 Гейм на 0 за Дел Потро, който спечели подаването си за малко повече от минута.

2:1 Отново труден гейм за Григор Димитров, в който след първата двойна грешка на българина се стигна до равенство (40:40). Последните две точки обаче бяха за българина и той все пак взе подаването си.

2:2 Гейм на 15 за Дел Потро. Точката за Григор в тази игра дойде след двойна грешка. Българинът все още не е спечелил с игра точка при начален удар на аржентинеца.

3:2 Отличен гейм за Григор Димитров, който спечели подаването си на 0.

3:3 Без никакви проблеми за Дел Потро. Той взе гейма си на 15, като точката за Григор отново дойде след двойна грешка на аржентинеца.

4:3 Поредната пауза идва след гейм на 15 на сметката на Димитров. До момента няма пробиви в мача. Дел Потро ще сервира за изравняване на резултата с нов комплект топки.

4:4 Гейм на 0 на сметката на Дел Потро. Григор продължава да не е спечелил точка с игра, когато аржентинецът сервира.

4:5 Дел Потро проби и ще сервира за успех в първия сет. Аржентинецът стигна до първите две точки за пробив в срещата. При първата възможност Григор се измъкна, но при втората българинът допусна грешка и загуби подаването си.

4:6 Най-трудният гейм за Дел Потро от началото на двубоя. В крайна сметка, след като се мина през две равенства, Дел Потро успя да реализира четвъртия си сетбол и да поведе с 6:4 гейма.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 Ужасно начало на втория сет за Григор Димитров. Българинът допусна пробив на 15 и увеличи серията поредни геймове на сметката на Дел Потро на четири.

0:2 Пети пореден гейм на сметката на Дел Потро, с който аржентинецът затвърди пробива си от преди малко.

0:3 За жалост Дел Потро направи нов пробив, с който до голяма степен реши изхода на двубоя. Аржентинецът поведе с 40:0, Григор спаси първите два брейк-бола, но при третия беше безпомощен. Серията от поредни гейма (6) продължава.

0:4 Бърз гейм за Дел Потро, който вече докосва място във втори кръг в Щутгарт.

1:4 Григор Димитров спечели подаването си от 0:40 и по този начин спря серията от 7 последователни гейма на сметката на Дел Потро.

1:5 Гейм на 0 на сметката на Хуан Мартин дел Потро. Григор ще сервира за оставане в турнира.

2:5 Убедителен гейм на сметката на Григор Димитров. Българинът обаче изостава с два пробива и след почивката Дел Потро ще сервира за място във втори кръг, където го очаква Джон Милман.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ХУАН МАРТИН ДЕЛ ПОТРО! Григор имаше преднина 30:15, но аржентинецът приключи срещата с 3 последователни точки на сметката си, последните две от които директно от сервис.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини