Chengdu Open

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 4 6 6
Диего Шварцман Аржентина 6 4 3
Времетраене [мин]: 124
Коментар на срещата

начало 13:40 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Страхотен откриващ гейм на двубоя! Григор се постави в трудна позиция и изоставаше с 15:30, но последваха три точки като по учебник и българинът открива резултата в мача.

1:1 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна 3 последователни точки за пробив. Българинът имаше аванс 40:0, но Шварцман намери ударите си в точния момент и съхрани подаването си.

2:1 Бърз гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Предстои първа пауза в срещата, след която Шварцман ще сервира.

2:2 Този път аржентинецът успя бързо да затвори гейма, в който сервира, и изравнява резултата.

2:3 За жалост Шварцман пробива и повежда в резултата за първи път от началото на двубоя. Аржентинецът поведе с 40:15, Григор спаси първия брейк-бол, но при втория извади топката в аут и пробивът стана факт.

2:4 Шварцман успява да затвърди пробива. Григор пропусна брейк-бол при 30:40. Българинът направи доста грешки от бекхенд в този гейм.

3:4 Гейм за Димитров, с който българинът спира серията на Шварцман от три последователни гейма. Предстои пауза, след която аржентинецът застава на начален удар.

3:5 Шварцман печели подаването си на 30 и се доближава на гейм от успех в първия сет.

4:5 Още един много труден сервис-гейм за Димитров. Българинът отрази два сетбола и съхранява шансовете си, но след почивката задължително трябва да търси връщане на пробива, в противен случай сетът приключва.

4:6 Гейм и първи сет за Диего Шварцман. Аржентинецът реализира третия си сетбол с ас и повежда в резултата. Един единствен пробив се оказа решаващ за изхода на сет номер едно.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата във втория сет, след като взе подаването си на 30. Българинът приключи гейма с уинър по обратния диагонал.

1:1 Григор Димитров пропусна две точки за пробив и позволи на Шварцман да се измъкне от неприятната за него ситуация. Българинът така и не може да се справи с подаването на опонента си от началото на двубоя.

1:2 Пробив за Шварцман! Аржентинецът показа изключителна успеваемост при брейк-бол и при 40:30 в своя полза успя да пласира страхотен уинър по правата и повежда в резултата и във втория сет.

1:3 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

2:3 Григор Димитров взе подаването си и спира серията от три последователни гейма на сметката на Шварцман. Българинът обаче продължава да трупа твърде много непредизвикани грешки.

2:4 Много спокойна и разумна игра на Шварцман, който успя да вземе гейма на 15.

3:4 Гейм на 0 за Григор Димитров. Отдавна не се бе случвало българинът да спечели подаването си толкова категорично. Играта приключи със страхотен пасинг шот на Димитров, който размина излезлия на мрежата аржентинец.

4:4 Най-после! Пробивът е върнат, при това на 0. Най-слабият гейм на Шварцман от началото на двубоя. Аржентинецът направи няколко непредизвикани грешки и помогна на Григор да вземе гейма. Българинът пък е в серия от 8 последователни точки на сметката си.

5:4 Димитров спаси точка за пробив и измъкна подаването си, с което принуждава Шварцман да сервира за оставане в сета.

6:5 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Феноменален обрат за българина, който изоставаше с 2:4 гейма, но записа серия от 4 последователни гейма на сметката си и вкара мача в трети сет.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров печели откриващия гейм и на финалния трети сет. Българинът е в серия от 5 последователни гейма.

2:0 Серията продължава! Григор Димитров направи пробив и повежда сериозно в резултата. Българинът буквално лети по корта в последните минутки.

2:1 За жалост Шварцман върна пробива и спря серията на Григор Димитров. Българинът изоставаше с 0:30, след това изравни за 30:30, но последваха две грешки и брейкът стана факт.

3:1 Трети пореден пробив в сета! Григор Димитров успя да се справи с началния удар на опонента си и отново има брейк аванс.

4:1 Този път Григор успя да затвърди пробива. При това българинът го направи по възможно най-добрия начин - с гейм на 0.

4:2 Григор имаше преднина 30:15, но следващите 3 точки бяха за Шварцман, който заигра изключително агресивно и заслужи напълно гейма.

5:2 Гейм на 0 за Григор Димитров! Българинът е само на 4 точки от участие на полуфинал в Ченду.

5:3 Шварцман обърна гейма от 15:30 и остава в мача. Григор Димитров ще сервира за място на полуфиналите.

6:3 ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРИКЛЮЧИ ДВУБОЯ С ГЕЙМ НА 0. Българинът е на полуфинал в Ченду! Мачът му срещу Тийм или Рамос-Винояс ще бъде в събота не преди 12:00 на обяд българско време.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини