Chengdu Open

2016 година, Полуфинал
1 2 3
Григор Димитров България 6 6 6
Алберт Рамос-Виньолас Испания ПОБЕДИТЕЛ 7 1 7
Времетраене [мин]: 175
Коментар на срещата

начало: 12:10 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който спечели откриващия сервис-гейм на 0.

1:1 Рамос изравнява резултата, след като също спечели първия си сервис-гейм.

2:1 Отново много бърз и безпроблемен сервис-гейм за Григор Димитров. Българинът взе подаването си на 15. Първа пауза в мача, след която Рамос застава на сервис.

2:2 Рамос отговаря с бърз гейм на 15.

2:3 За жалост Алберт Рамос пробива и повежда в резултата. Първият сервис на Григор изчезна и испанецът се възползва, повеждайки с 40:0. Димитров спаси първия брейк-бол, реализирайки форхенд-уинър, но при втория извади топката в аут и пробивът е факт.

3:3 Григор Димитров връща пробива веднага! Българинът поведе с 40:0, Рамос спаси първия брейк-бол, но при втория испанецът прати топката в мрежата.

4:3 Григор взеподаването си и отново е напред в резултата. Българинът поведе с 30:0, Рамос изравни за 30:30, но с два хубави сервиса Димитров съхрани гейма си.

4:4 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна 3 точки за пробив. В два от случаите българинът имаше възможността да играе на втори сервис на Рамос, но за жалост до пробив така и не се стигна.

5:4 Гейм на 0 за Григор Димитров. Предстои пауза, след която Рамос ще сервира за оставане в сета.

5:5 Григор Димитров стигна до дюс, след като изоставаше с 0:40. Рамос обаче в крайна сметка взе гейма и изравни резултата.

6:5 Труден гейм за Димитров, в който българинът трябваше да спасява точка за пробив. В този момент на помощ на българина дойде първият му сервис и Григор измъкна подаването си, като по този начин си гарантира минимум тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

6:7 (6) За жалост Рамос спечели тайбрека на първия сет с 8:6 точки. Григор има за какво да съжалява, тъй като водеше първо 5:1 точки, в последствие поведе с 6:3 и получи 3 последователни сетбола, които обаче не успя да реализира. Испанецът приключи тайбрека с 5 поредни точки на сметката си.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Алберт Рамос)

1:0 Перфектно начало на втория сет за Григор Димитров. Българинът получи точка за пробив и се възползва, след като и Рамос помогна, пращайки топката в мрежата. Пробив за Григор на старта на сет номер две.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

2:1 Рамос печели подаването си и открива сметката си в сета. Предстои пауза, след която на сервис ще застане Григор Димитров.

3:1 Григор сервира много добре и взе подаването си на 15. Българинът има 4 аса от началото на срещата.

4:1 Отлично! Втори пробив за Григор Димитров, който направи огромна крачка към успех във втория сет. Българинът изчисти значително играта си, докато топката започна все по-често да излиза в аут, когато е удряна от ракетата на Рамос.

5:1 И вторият пробив е затвърден с гейм на 0. Григор Димитров вече е само на гейм от успех във втория сет.

6:1 Трети пробив за Григор Димитров. Сетът приключи с двойна грешка на Рамос. Вторият финалист в Ченду ще бъде определен във решаващ трети сет.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров откри третия сет с гейм на 0 на сметката си.

1:1 Григор Димитров имаше цели 5 точки за пробив, 2 от които последователни, но в ключовите моменти Рамос намираше най-добрите си удари и успя да измъкне подаването си.

1:2 За жалост Рамос пробива. Испанецът стигна до първата си точка за пробив в сета и се възползва, наказвайки слабо изпълнение на къса топка от страна на Димитров. Така, след като пропусна 5 точки за пробив в предишния гейм, Григор беше пробит от първия брейк-бол.

1:3 Пробивът е затвърден! Григор Димитров пропусна 3 точки за връщане на пробива и изравняване на резултата. От началото на третия сет българина 0 от 8 при точките за пробив, Рамос - 1 от 1.

2:3 Димитров печели подаването си и прекъсва серията на Рамос.

2:4 Гейм на 0 за Рамос.

3:4 Гейм на 0 за Григор Димитров.

3:5 Рамос взе гейма на 30 и принуждава Григор Димитров да сервира за оставане в турнира.

4:5 Гейм на 0 за Григор Димитров. Предстои пауза, след която Алберт Рамос ще сервира за място на финал в Ченду.

5:5 Григор Димитров връща пробива. Българинът пропиля още два брейк-бола, но при третия Рамос сгреши и резултатът е изравнен. Мачът продължава!!!

6:5 Григор обърна гейма от 15:30 и след почивката Рамос ще сервира за оставане в турнира. Супер драма в Ченду!

6:6 Тайбрек ще определи втория финалист в турнира.

6:7 (3) РАМОС СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА СЪС 7:3 ТОЧКИ И СИ ГАРАНТИРА МЯСТО В НЕДЕЛНИЯ ФИНАЛ. Григор започна тайбрека с двойна грешка, допусна пасив 1:6 точки и в крайна сметка отстъпи с 3:7 точки.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини