China Open

2016 година, Четвъртфинал
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Рафаел Надал Испания 2 4
Времетраене [мин]: 93
Коментар на срещата

начало: 16:14 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Рафаел Надал)

1:0 Григор Димитров пробива още на старта! Българинът поведе с 40:0, но Надал успя да стигне до равенство. В последствие Григор пропусна още един брейк-бол, но при петата открила се възможност пробивът стана факт след двойна грешка на Надал. Откриващият гейм продължи 7 минути.

1:1 Надал връща пробива светкавично. Испанецът поведе с 40:15 след няколко отлични печеливши удара, а геймът приключи с грешка от ракетата на Григор.

2:1 Трети пореден пробив от началото на двубоя! Григор поведе с 40:30, Надал стигна до дюс, но при последвалата нова точка за пробив испанецът допусна грешка.

2:2 Пробивите продължават да валят. Надал отново връща изоставането си, след като реализира първата открила се пред него възможност.

3:2 Невероятно, но факт. Пети пореден пробив. От началото на двубоя нито един от двамата претенденти не е спечелил подаването си.

4:2 Григор Димитров е първият, който успява да си вземе подаването от началото на двубоя. И в този гейм обаче имаше точка за пробив. При 30:40 Димитров вкара три отлични начални удара и на практика до разиграване не се стигна.

5:2 Григор Димитров направи още един пробив и след паузата ще сервира за успех в първия сет. Невероятно представяне от страна на първата ни ракета.

6:2 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Димитров приключи първата част с ас по правата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Рафаел Надал):

1:0 И вторият сет започва с пробив за Григор Димитров! От началото на двубоя Надал не е спечелил нито веднъж подаването си. Испанецът, поне до момента допуска твърде много грешки, от което по отличен начин се възползва Григор.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Григор Димитров е в серия от 6 последователни гейма на сметката си.

2:1 Надал печели подаването си за първи път в мача и спира серията на Димитров. Българинът можеше да пробие и в този гейм, но при 40:30 в негова полза топката се закачи във филето и падна в половината на българина.

3:1 Гейм на 0 за Григор Димитров. Българинът вкара няколко отлични първи сервиса и до разиграване почти не се стигаше.

3:2 Григор Димитров и в този гейм можеше да пробие. Българинът имаше преднина 40:15, но Рафа записа серия от 4 последователни точки на сметката си и измъклна подаването си, с което съхрани надеждите си в мача.

4:2 Гейм на 15 за Григор Димитров.

4:3 Григор Димитров беше много близо до нов пробив. Българинът имаше аванс 40:15, но за жалост не успя да вземе гейма и Рафа се измъкна сух.

5:3 Григор Димитров спаси две точки за пробив и се доближи до гейм от място на полуфинал в Пекин. Рафа Надал ще сервира за оставане в турнира.

5:4 Гейм на 0 за Рафаел Надал. Предстои пауза, след която Григор Димитров ще сервира за място на полуфинал.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ РАФАЕЛ НАДАЛ 6:2, 6:4 И СЕ КЛАСИРА ЗА ПОЛУФИНАЛ В ПЕКИН!


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини