Shanghai Rolex Masters

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Ришар Гаске Франция 4 4
Времетраене [мин]: 92
Коментар на срещата

Григор Димитров спечели жребия и изненадващо избра да посреща.

начало на мача: 12:13 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Ришар Гаске):

0:1 Гаске спечели подаването си и открива резултата в двубоя. В първия гейм се премина през равенство, но последните две точки бяха за французина.

0:2 Ранен пробив за Ришар Гаске. Французинът поведе с 40:0, Григор спаси първия брейк-бол, но при втория прати топката в мрежата и сдаде подаването си.

0:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Много солидно начало на мача за французина, докато от своя страна Григор Димитров допуска доста грешки, предимно от бекхенд страната.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Българинът пласира и първия си ас.

2:3 Григор Димитров връща пробива! Българинът изоставаше с 15:40, но спечели следващите 4 точки и намалява преднината на Гаске. След почивката българинът ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Григор Димитров изравнява резултата, след като взе подаването си на 30. Геймът приключи с грешка на Гаске в близост до мрежата.

4:3 Пробив на 0 за Григор Димитров. Българинът за първи път от началото на мача излиза напред в резултата. Гришо е в страхотна серия от 4 последователни гейма на сметката си.

5:3 Григор поведе с 30:0, но след това трябваше да спасява точка за пробив. Българинът се справи и спечели пети пореден гейм на сметката си. Гаске ще сервира за оставане в сета.

5:4 Гейм на 0 за Ришар Гаске. След паузата Григор Димитров ще сервира за успех в първия сет.

6:4 Уникален финал на гейма за Григор, който спаси 3 точки за пробив, пропусна 3 сетбола, но при четвъртия с бекхенд слайс по правата взе сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Ришар Гаске):

1:0 Отлично начало на втория сет за Григор Димитров. Българинът успя да пробие подаването на Гаске и вече има аванс от сет и пробив.

2:0 Пробивът е затвърден! Геймът обаче не беше никак лесен за Григор Димитров, който навакса изоставане 0:30, за да обърне гейма в своя полза.

2:1 Гейм на 0 за Ришар Гаске.

3:1 Григор Димитров този път спечели сравнително бързо подаването си и отново е с два гейма напред в резултата. Играта приключи с отличен бекхенд-уинър на българина.

3:2 Григор Димитров можеше да предреши всичко в мача, но пропуна 4 точки за пробив, 3 от които поредни. Гаске запазва интригата и съхранява шансовете си в сета, след като се измъкна от втори пробив.

3:3 Гаске връща пробива и изравнява резултата. Само преди няколко минутки българинът имаше преднина 3:1 и 40:0, сега обаче резултатът е изравнен.

4:3 Григор поведе с 40:0, Гаске намали на 40:30, но последва добра атака на българина и пробивът е факт. Димитров отново е с брейк напред в резултата.

5:3 Гейм на 15 за Димитров. Българинът е само на гейм от място във втори кръг.

5:4 Гаске обърна гейма от 15:30 и остава в мача. След почивката Григор Димитров ще сервира за място във втори кръг.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът е във втори кръг в Шанхай.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини