Mutua Madrid Open

2017 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Филип Колшрайбер Германия 6 4
Времетраене [мин]: 98
Коментар на срещата

Начало на двубоя: 13:12 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

На трибуните има около 4000 зрители, повечето от които симпатизират на Григор Димитров. Забелязва се и сериозна българска агитка - около 100 човека, както и доста трибагреници, предаде коренспондентът ни в Мадрид Златка Замова, която е на трибуните.


1:0 Отлично начало на двубоя. Григор Димитров спечели подаването си на 0 за около 60 секунди и откри сметката си в Мадрид.

1:1 Колшрайбер изравни резултата, печелейки подаването си на 30. Германецът направи няколко хубави точки от форхенд.

2:1 Уверен Григор Димитров. Българинът поведе с 40:0, след което допусна непредизвикана грешка от форхенд. При втория геймбол обаче Колшрайбер не успя да върне началния удар на Григор и играта приключи.

2:2 Григор имаше преднина 30:15, а след това за първи път от началото на двубоя се стигна до равенство. Последните две точки обаче са на сметката на Колшрайбер и резултатът е изравнен.

2:3 Първи пробив в двубоя и той за жалост е на сметката на Колшрайбер. Григор Димитров имаше преднина 40:15, но след като допусна първата си двойна грешка се стигна до равенство. Последва страхотен ретур-уинър на Колшрайбер, а при точката за пробив Гришо извади в аут и брейкът стана факт.

3:3 Пробивът е върнат веднага! Григор поведе с 40:15, Колшрайбер отрази първия брейк-бол с добър начален удар и уинър от форхенд, но при втория германецът извади в аут и резултатът е изравнен.

4:3 Гейм на 0 за Григор Димитров, който отново излиза напред в резултата, след като изоставаше при предишната пауза.

4:4 Колшрайбер бързо изравнява резултата, печелейки подаването си на 15. Григор помогна с няколко грешки от бекхенд.

5:4 Димитров обърна гейма от 15:40 и след паузата Колшрайбер ще сервира за оставане в първия сет. Трибуните на корта вече са изцяло пълни, като публиката е на страната на българина.

5:5 Григор Димитров пропусна два сетбола. И в двата случая Колшрайбер пласира добър начален удар, с който не позволи на нашето момче да затвори сета сега.

6:5 Гейм на 0 за Григор Димитров. Предстои последна пауза в сета, след която Колшрайбер ще сервира за място в тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет, в който Григор и Колшрайбер си размениха по един пробив.

7:6 (7) ГРИГОР ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА С 9:7 ТОЧКИ, РЕАЛИЗИРАЙКИ 7-ИЯ СИ СЕТБОЛ! След като пропусна два сетбола при 5:4 гейма, в тайбрека Димитров поведе с 6:3 точки, като в последствие пропусна общо още 4 сетбола. При седмия опит обаче българинът се наложи. Първата част продължи 58 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Филип Колшрайбер):

1:0 Отлично начало на втората част за Димитров! Българинът стигна до точка за пробив, която успя да реализира и вече има сет и пробив аванс. Ако не трепни при начален удар, Григор може съвсем скоро да си осигури място във втори кръг в Мадрид.

2:0 Григор обърна гейма от 0:30 и успя да затвърди осъществения преди минутки пробив.

2:1 Колшрайбер печели подаването си и прекъсва серията на Димитров. Първа пауза в сета, след която на начален удар ще застане българинът.

3:1 Григор премина през първи критичен момент в сета, след като му се наложи да спасява точка за пробив при 30:40. Нашето момче обаче се справи, реализирайки печеливш удар от форхенд, след което обърна гейма в своя полза.

3:2 Един от най-бързите геймове от началото на срещата. Колшрайбер спечели подаването си на 0, предстои пауза, след която на сервис ще застане Григор Димитров.

3:3 За жалост Колшрайбер връща пробива. Германецът поведе с 40:15, Григор се спаси при първия брейк-бол, реализирайки страхотен уинът по късия диагонал, но при втората точка за пробив германецът беше безкомпромисен и завърши с уинър от форхенд.

3:4 Гейм на 15 за Колшрайбер, който за първи път от началото на сета излиза напред в резултата.

4:4 Григор Димитров спаси точка за пробив и с доста усилия успя да вземе подаването си и да изравни резултата.

5:4 Пробив за Григор Димитров, който след паузата ще сервира за място във втори кръг в Мадрид.

6:4 Григор Димитров отрази точка за пробив и в крайна сметка успя да вземе гейма, с което и мача. Българинът е с първа победа на клей от повече от една година (април 2016) и първа в Тура от началото на февруари.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини