Ролан Гарос

2017 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 6 6
Стефан Робер Франция 2 3 4
Времетраене [мин]: 110
Коментар на срещата

Начало: 15:28 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Малко над 9 минути бяха нужни на Григор Димитров да спечели подаването си и да открие резултата в двубоя. Българинът започна с двойна грешка и в последствие изоставаше с 15:40. Гришо изравни за 40:40, но Робер стигна до трети брейк-бол, който за радост също не успя да реализира. В крайна сметка българинът измъкна гейма и откри сметката си в двубоя.

1:1 Робер обърна гейма от 0:30 и изравни резултата.

2:1 Този път без драми в подаването на Димитров и българинът повежда с 2:1 гейма. При 40:0 Гришо допусна втората си двойна грешка от началото на срещата, но в следващата точка направи ас и затвори гейма преди първата пауза в мача.

3:1 Първият пробив в мача е факт и той е на сметката на Григор Димитров. Българинът взе подаването на 0 и след 21 минути игра вече води с брейк пред опонента си.

4:1 Втори пореден гейм на 0 за Григор Димитров. Пробивът е затвърден.

4:2 Стефан Робер спечели подаването си на 30 и прекъсва серията от последователни геймове на сметката на Димитров.

5:2 Григор Димитров показа уверена игра и спечели подаването си на 0, като се доближава само на гейм от успех в първия сет. След почивката Робер ще сервира за оставане в сета.

6:2 Григор Димитров направи нов пробив и спечели първия сет за 34 минути. Българинът поведе с 40:15, а Робер "сдаде" гейма и сета с двойна грешка. С изключение на първия гейм, в който имаше известни затруднения, Димитров тотално контролира събитията на корта.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров започна втория сет със сервис-гейм на 0 на сметката си.

1:1 Робер се възползва от няколко грешки на Димитров и спечели подаването си, като по този начин изравни резултата във втората част.

2:1 Григор Димитров спаси две последователни точки за пробив (15:40) и успя да вземе подаването си, повеждайки в резултата преди първата пауза за втората част.

3:1 Григор Димитров прави пробив и вече има сериозна преднина във втората част. Геймът завърши с грешка от воле на Робер.

4:1 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

5:1 Още един пробив за Димитров, който ще сервира за успех и във втория сет. Българинът контролира събитията на корта тотално.

5:2 Сервирайки за успех във втората част, Григор Димитров допусна да бъде пробит за първи път от началото на срещата. Сетът продължава.

5:3 Втори пореден гейм на сметката на французина. За втори път през сета обаче Григор ще сервира за приключването на тази част.

6:3 Григор Димитров приключи втория сет с ас на сметката си и вече е само на сет от място във втоири кръг на Ролан Гарос.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Пробив за Григор Димитров на старта на третия сет.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 0 на сметката на Димитров. Мачът изглежда е близо към своя край.

3:0 Още един пробив за Димитров. Ветеранът от Франция тотално загуби тонус и двубоят вече се доиграва. Григор налага отлично темпо на игра, което е непосилно за Робер.

4:0 Григор Димитров обърна гейма от 0:40 и спечели подаването си, приключвайки играта със страхотен уинър от бекхенд по правата.

4:1 Робер се разписва в сета и спечели подаването си, за радост на публиката.

4:2 Пробив на 0 на сметката на Робер, който се възползва от няколко разсеяни изяви на Димитров.

4:3 Трети пореден гейм на сметката на ветерана Робер, който успя да върне интригата в сета, след като изоставаше с 0:4 гейма само преди няколко минутки.

5:3 Григор спечели подаването си на 30 и прекъсна серията на Робер. Българинът е само на гейм от място във втори кръг.

5:4 Робер отговори с гейм на 0. След паузата Димитров ще сервира за успех в мача.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спира серията от 4 последователни загуби на "Ролан Гарос" и вече е участник във втори кръг.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини