Ролан Гарос

2017 година, Втори кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България 6 3 2
Елина Свитолина Украйна ПОБЕДИТЕЛ 3 6 6
Времетраене [мин]: 110
Коментар на срещата

начало: 12:08 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Елина Свитолина):

0:1 Гейм на 0 на сметката на Свитолина и резултатът в мача е открит.

1:1 Пиронкова спечели подаването си на 30 и изравнява резултата. Българката направи няколко отлични атаки от бекхенд. Свитолина пък опитва да гони всяка топка.

1:2 Пиронкова стигна до точки за пробив. След няколко добри атаки българката поведе с 40:15 и получи два брейк-бола. За жалост точно в този момент Свитолина намери най-добрите си удари и буквално не даде шанс на Цвети да играе с топката и да опита първа да нанесе удар.

2:2 Равностиен гейм, в който на няколко пъти се стигна до равенство. Пиронкова все пак наложи волята си и изравни резултата.

2:3 Бърз гейм за Свитолина, която се наложи на 0.

3:3 Отново продължителен сервис-гейм за Пиронкова. Цвети поведе с 40:0, но в последствие се стигна до няколко равенства, след което Цвети затвори гейма и изравни резултата.

4:3 Пробив за Пиронкова! След страхотно разиграване Цвети стигна до брейк-бол за 40:30, който успя да реализира след щастлива намесе на мрежата, която направи топката неспасяема за Свитолина.

5:3 Пробивът е затвърден с гейм на 0, който приключи с ас.

6:3 Гейм и първи сет за Пиронкова! След печеливш удар от бекхенд Цвети стигна до 40:30 и сетбол, който реализира след двойна грешка на Свитолина.



ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Елина Свитолина осъществява първия си пробив в мача и спира серията на Пиронкова. Украинката поведе с 40:15 и успя да реализира втория си брейк-бол, възползвайки се от грешка на Цвети.

1:1 Страхотен гейм за Цвети и тя връща пробива. Българката се наложи на 15, като приключи играта с два уинъра от бекхенд.

1:2 Трети пореден пробив в сета и първата почивка идва при преднина за украинката. При 30:40 Цвети реши да опита къса топка, не не ѝ се получи.

2:2 Страхотна игра на Пиронкова и тя успя да върне и този пробив. След двойна грешка Цвети стигна до брейк-бол, който реализира с уинър от бекхенд.

2:3 Още един пробив, пети в сета, и Свитолина отново е напред в резултата.

2:4 Елина Свитолина е първата, която успя да спечели подаването си в сета и вече има преднина от 4:2 гейма.

3:4 Цвети също успя да спечели подаването си и се доближи само на гейм на опонентиката ѝ. След паузата на сервис застава Свитолина, която е на два гейма от успех в сета.

3:5 Свитолина спечели подаването си на 15 и принуждава Пиронкова да сервира за оставане в сета.

3:6 Още един пробив в подаването на Пиронкова и сетът приключи. Двубоят ще бъде решен от трети финален сет.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Елина Свитолина):

0:1 Свитолина печели подаването си в началото на третия сет.

0:2 Тонусът в играта на Цвети видимо намаля и Свитолина се възползва по най-добрия начин. Украинката направи пробив и вече има сериозен аванс във финалняи сет.

0:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Свитолина направи решителна крачка към място в трети кръг.

1:3 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова, която откри сметката си във финалната част на двубоя.

2:3 Цветана аПиронкова връща пробива! Българката направи няколко добри точки и се възползва от две последователни грешки на Свитолина, за да пробие наа 30. След паузата Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

2:4 За жалост Свитолина направи нов пробив, при това на 0 и вече е само на два гейма от крайния успех.

2:5 Пиронкова ще сервира за оставане в турнира, след като Свитолина успя да вземе подаването си на 15 и се доближи на гейм от победата.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЕЛИНА СВИТОЛИНА. Украинката се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след като направи обрат срещу Пиронкова. Срещата продължи час и 50 минути.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини