Уимбълдън

2017 година, Четвърти кръг
1 2 3
Григор Димитров България 4 2 4
Роджър Федерер Швейцария ПОБЕДИТЕЛ 6 6 6
Времетраене [мин]: 101
Коментар на срещата

начало: 19:14 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Оспорван първи гейм, в който Димитров успя да се наложи и да открие резултата в мача.

1:1 Бърз гейм за Федерер, с който швейцарецът изравнява резултата в мача.

2:1 Григор спечели подаването си на 30 и повежда в резултата. Без пробиви от началото на мача.

2:2 Гейм на 15 за Федерер и резултатът на централния корт е изравнен.

3:2 Перфектен гейм за Димитров, който взе подаването си на 15 и отново излиза напред в резултата. Предстои втора пауза, след която на сервис застава Маестрото.

3:3 Гейм на 0 за Роджър Федерер.

4:3 Гейм за Димитров на 15.

4:4 Пореден бърз гейм за Федерер, който приключи гейма с ас.

4:5 За жалост Федерер пробива. Швейцарецът стигна до 3 брейк-бола, като успя да реализира третия след грешка от форхенд на Димитров.

4:6 Гейм на 0 за Федерер, с който швейцарецът спечели първия сет. През целия първи сет Федерер сервира невероятно и дори не позволи на Димитров да помисли за точка за брейк.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Перфектен гейм за Димитров в началото на сета. Българинът спечели подаването си на 0 и открива резултата във втората част.

1:1 Гейм на 0 за Федерер, който приключи играта с излизане в близост до мрежата и успешен смач.

2:1 Григор Димитров взе гейма си на 30, след като буквално подари 2 точки на Федерер. Без пробиви от началото на втората част на двубоя. След паузата на сервис застава швейцарецът.

2:2 Гейм на Федерер, който спечели подаването си на 15 и изравнява резултата.

2:3 Григор Димитров допусна 2 двойни грешки и в крайна сметка загуби подаването си, след като Федерер успя да реализира още първия брейк-бол, открил се пред него.

2:4 Бърз гейм на Федерер, който взе подаването си на 15.

2:5 Григор загубе гейм, в който водеше с 30:0. Без да прави кой знае какво Федерер стига до втори пробив и ще сервира за преднина 2:0 сета веднага след паузата.

2:6 Гейм и втори сет - Роджър Федерер. Швейцарецът поведе с 40:0, Григор спечели две последователни точки, но последната дума беше за швейцареца.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на третия сет за Григор Димитров, който спечели подаването си на 0.

1:1 Григор спечели първата точка в гейма, но следващите 4 бяха на сметката на Федерер, който изравнява резултата в сета.

2:1 Димитров спечели подаването си, като геймът приключи с ас на сметката на българина. За момента Димитров се държи в сета и в мача, съответно.

2:2 Светкавичен гейм за Федерер.

2:3 Федерер пробива и повежда с 3:2 гейма. От тук до края швейцарецът "само" ще трябва да печели подаването си, за да се класира за четвъртфиналите.

2:4 За първи път от началото на двубоя Григор спечели повече от 1 точка на сервис на Федерер. Швейцарецът обаче все пак спечели подаването си.

3:4 Григор обърна гейма от 15:30 и запазва, макар и частично, интригата в сета и мача. След паузата на сервис застава Федерер.

4:4 Григор Димитров връща пробива! Българинът получи 3 брейк-пойнта, пропусна първите два, но след агресивна игра успя да реализира третия. Интригата се върна!

4:5 Федерер пробива. Швейцарецът се възползва от от поредица от грешки на Димитров и пробива, като след паузата ще сервира за място на четвъртфиналите.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РОДЖЪР ФЕДЕРЕР!


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини