Nordea Open

2017 година, Втори кръг
1 2 3
Виктория Томова България 5 4
Александра Крунич Сърбия ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Времетраене [мин]: 85
Коментар на срещата

Начало 13:17 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Александра Крунич):

1:0 Пробив за Виктория Томова. Българката поведе с 40:15 и реализира още първия шанс за пробив, след като се възползва от грешка на Крунич.

1:1 Крунич връща пробива след много дълъг гейм, в който сръбкинята реализира третия си брейк-бол и след отлична игра в близост до мрежата изравнява резултата.

1:2 Крунич спечели подаването си на 0 и за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

2:2 Томова също взима подаването си на 0.

3:2 Пробив за Томова. Българката поведе с 40:15 и реализира първия брейк-бол, за да поведе в резултата преди втората пауза в сета.

3:3 Отлична игра на Крунич, която при 30:30 спечели две последователни точки и изравнява резултата. Геймът приключи с атрактивен смач на сръбкинята.

3:4 Крунич излиза напред в резултата, след като спечели гейма. Последната точка беше много красива - къса топка от ракетата на сръбкинята, която свари Томова неподготвена.

3:5 Серията на Крунич продължава и сръбкинята ще сервира за успех в първия сет. 24-годишната тенисистка стигна до точка за пробив (при 40:30), която реализира след щастлива намеса на мрежата в нейна полза.

4:5 Томова връща пробива и остава в сета. Крунич имаше сетбол, който не успя да реализира и в последствие загуби подаването си. Предстои пауза, след която българката ще сервира за изравняване на резултата.

5:5 Гейм на 30 на сметката на Томова и резултатът в сета е изравнен.

5:6 Томова спечели първата точка в гейма, но следващите 4 бяха заслужено взети от Крунич. Предстои последна пауза в сета, след която Томова ще сервира за място в тайбрек.

5:7 Гейм и първи сет за Александра Крунич! Сръбкинята стигна до сетбол, който успя да реализира след поредната отлична къса топка, която пусна в близост до мрежата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Александра Крунич):

0:1 Поредната къса топка, която Крунич използва при геймбол усопешно и резултатът във втория сет вече е открит от сръбкинята.

1:1 Томова взима подаването си на 30 и изравнява резултата във втората част.

2:1 Пробив за Томова! Крунич започна силно гейма и поведе с 30:0, но следващите 4 точки отидоха на сметката на българката, която за първи път излиза напред в резултата във втория сет.

3:1 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

3:2 Крунич спечели подаването си и прекъсна серията от последователни геймове на сметката на Томова. Българката обаче е с пробив на сметката си и след паузата ще сервира.

4:2 Томова взе подаването си и се доближава само на 2 гейма от успех в сета.

4:3 Крунич спаси точка за пробив и запазва интригата в сета. След паузата Томова ще сервира, за да се доближи само на гейм от успех във втората част на двубоя.

4:4 След печеливш удар от бекхенд по правата, Крунич направи пробив и изравнява резултата във втората част.

4:5 Виктория Томова ще сервира за оставане в турнира, след като Крунич взе подаването си на 15 и увеличи серията си последователно спечелени геймове на три.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - АЛЕКСАНДРА КРУНИЧ. Сръбкинята поведе с 40:30 и реализира първия си мачбол, след като Томова извади в аут топката от форхенд.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини