BNP Paribas Open

2018 година, Втори кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 6 3
Фернандо Вердаско Испания ПОБЕДИТЕЛ 7 4 6
Времетраене [мин]: 127
Коментар на срещата

начало на двубоя: 3:22 часа

ПЪРВИ СЕТ:

(сервис за Григор Димитров):

1:0 Българинът открива резултата в двубоя с бърз гейм на 15 на сметката си.

1:1 Вердаско изравнява с гейм на 15.

2:1 Първиоят по-продължителен гейм, в който се стигнма до равенство. В крайна сметка Григор не допусна грешка във важните моменти и излиза напред в резултата преди първата пауза.

3:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:15 и успя да реализира втория брейк-бол, който се откри пред него.

3:2 Вердаско много бързо връща пробива и намалява преднината на българина.

3:3 Резултатът е изравнен след гейм на 15 на сметката на испанеца.

4:3 Гейм на 0 за Григор Димитров.

4:4 Вердаско отговаря с гейм на 0 на сметката си.

5:4 Още един безупречен гейм за сервиращия. След паузата Вердаско ще има начален удар на своя страна, за да остане в първия сет.

5:5 Григор Димитров пропусна два последователни сетбола. Българинът имаше аванс 40:15, но не успя да се възползва от отличната ситуация и позволи на Вердаско да измъкне подаването си и да остане в първата част.

6:5 Григор загуби по куриозен начин първата точка в гейма, след като изпусна ракетата си и нямаше как да отиграе върнатата от Вердаско топка. В последствие обаче българинът нямаше никакъв проблем да затвори подаването си на 15 и след паузата испанецът за втори път ще сервира за оставане в сета, което в случая е равнозначно на тайбрек.

6:6 Гейм на 0 за Вердаско. Първият сет ще бъде решен в тайбрек.

6:7 (4) ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ФЕРНАНДО ВЕРДАСКО. В тайбрека Григор Димитров успя само веднъж да спечели разиграване след свой сервис. При 5:4 Вердаско пласира ас по правата и стигна до сетбол, който реализира с лекота.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Фернандо Вердаско):

1:0 Вторият сет започна с пробив за Григор Димитров. Българинът загуби първите две точки в играта, но спечели следващите 4 и повежда в резултата в частта.

2:0 Пробивът е затвърден по категоричен начин - с гейм на 15 на сметката на Григор Димитров. 59 минути са изминали от началото на срещата.

3:0 Григор Димитров нанася втори удар по съперника си и с нов пробив вече има аванс от 3:0 гейма във втората част. Българинът поведе с 40:15 и реализира още първия открил се пред него брейк-бол.

3:1 За съжаление Вердаско връща един от пробивите след много слаб гейм на Димитров. Интригата в сета остава жива.

3:2 Гейм на 0 за Фернандо Вердаско, който е спечелил 8 от последните 9 разигравания в двубоя. Предстои пауза, след която на сервис застава Димитров.

4:2 Димитров печели подаването си на 15 и спира серията на Вердаско. Българинът е само на два гейма от успех в сета и изравняване на резултата в мача.

4:3 Григор Димитров пропусна невероятна възможност да направи трети брейк и да сервира за сета. Българинът поведе с 40:0 и получи три последователни точки за пробив, от които не се възползва. Последва четвърта такава, но и тя не беше реализирана. В крайна сметка Вердаско измъкна гейма и остава в сета.

5:3 Гейм на 15 за Димитров. Испанецът Вердаско ще сервира за оставане в сет номер две.

5:4 Бърз гейм за Вердаско. След паузата обаче Димитров ще сервира за успех в сета и вкарване на срещата в решаваща трета част.

6:4 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът взе подаването си на 0 и изравнява резултата след час и 28 минути игра на централния корт.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Фернандо Вердаско):

0:1 С ас по диагонала Фернандо Вердаско откри резултата в геймовете в третата последна част на двубоя.

1:1 Димитров поведе с 40:0, но имаше известни затруднения да затвори гейма. В крайна сметка това се случи и българинът изравнява резултата след изключително атрактивна последна точка.

1:2 Бърз гейм за Вердаско, който отново излиза напред в резултата във финалната част.

2:2 Гейм на 30 за Григор Димитров, който изравнява резултата в сета.

2:3 Вердаско загуби първата точка в гейма, но взе по категоричен начин следващите 4 и се оттегля за пауза с преднина в резултата. Испанецът сервира безупречно в третия сет.

3:3 Много труден гейм, който премина през равенство, но Димитров успя да се измъкне. Предстои така важният седми гейм във финалния сет.

3:4 Гейм на 0 за Фернандо Вердаско.

3:5 Вердаско пробива и ще сервира за място в третия кръг в турнира. Испанецът се възползва от няколко грешки на Димитров в ключови моменти.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ФЕРНАНДО ВЕРДАСКО. Испанецът се класира за третия кръг в Индиън Уелс, където ще срещне Тейлър Фриц (САЩ).


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини