Paris Masters

2018 година, Втори кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Роберто Баутиста Агут Испания 6 4
Времетраене [мин]: 96
Коментар на срещата

начало на двубоя: 14:39 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервира Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата в двубоя, след като спечели подаването си на 15. Геймът завърши с ас по правата.

1:1 Баутиста Агут изравнява с гейм на 0. Димитров допусна две грешки от бекхенд в последните две точки.

2:1 Фантастичен гейм за Димитров, който направи 3 последователни аса и спечели подаването си на 0 преди първата пауза в мача.

2:2 Баутиста Агут не срещна затруднения и взе подаването си на 15. При 30:115 Димитров падна лошо на корта, но за радост не получи контузия.

3:2 Пореден експресен гейм, спечелен убедително от сервиращия. След паузата испанецът ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Първият по-равностоен гейм, в който Димитров успя да вземе 2 точки на опонента си, но при 40:30 българинът допусна поредната грешка от бекхенд и не успя да стигне поне до равенство.

4:3 Григор Димитров заби шестия си ас от началото на двубоя, след което спечели подаването си на 30 и отново излиза напред в резултата.

4:4 Гейм на 15 за Роберто Баутиста Агут. Навлизаме в ключовите момента на първия сет, където всяка грешка може да се окаже фатална.

5:4 Първата двойна грешка на Димитров от началото на двубоя му донесе изоставане 15:30, но българинът се мобилизира и взе следващите три точки, с което и гейма. След паузата Баутиста Агут ще сервира за оставане в сета.

5:5 Поредно изравняване на резултата след гейм на 15 на сметката на испанеца.

6:5 Григор Димитров си гарантира минимум тайбрек в първия сет, след като спечели подаването си и този път. Предстои последна пауза, след която на сервис застава Баутиста Агут, който ще търси оцеляването си в сета. 33 минути са изминали от началото на срещата на Корт №1.

6:6 Гейм на 0 за испанеца. Тайбрек ще реши изхода на първата част.

7:6 Спиращ дъха райбрек, в който Григор Димитров се наложи с 12:10 точки, реализирайки петия сетбол. Българинът можеше да приключи по-рано, тъй като водеше с 6:3 и имаше 3 последователни сетбола, които обаче Баутиста Агут отрази. Първата част продължи 52 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Баутиста Агут):

0:1 Без проблеми за Баутиста Агут, който открива резултата във втората част след гейм на 15 на сметката си.

1:1 Димитров обърна гейма от 15:30 и изравни резултата в сета.

2:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:15 и получи първите точки за пробив изобщо в мача. Баутиста Агут отрази първия брейкбол, но при втория Димитров се наложи и вече има преднина и в сет номер две.

3:1 Пробивът е затвърден с бърз гейм на сметката на Димитров.

4:1 Втори пробив за Димитров, който направи огромна крачка към успех в двубоя и класиране за третия кръг, където го очаква Марин Чилич.

4:2 Баутиста Агут върна един от пробивите. Димитров сякаш загуби малко от концентрацията си и не да си вземе подаването за първи път от началото на двубоя. Интригата се връща.

4:3 Бърз гейм на 15 на сметката на Баутиоста Агут. Предстои почивка, след която на сервис ще застане Григор Димитров.

4:4 Драмата е пълна. Баутиста Агут върна и втория пробив и от комфортната преднина на Григор Димитров вече няма и следа. В играта на българина настъпи срив, особено видим в началния удар.

5:4 Невероятно! Още един пробив за Димитров, който след паузата ще сервира за мача.

6:4 Сервирайки за двубоя Димитров показа колебания, като позволи на испанецът да стигне до точка за връщане на пробива. Григор обаче все пак се мобилизира и спечели следващите три точки, с което и мача.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини