Monte-Carlo Rolex Masters

2019 година, Втори кръг
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 7 6
Ян-Ленард Щруф Германия 6 4
Времетраене [мин]: 116
Коментар на срещата

начало: 16:00 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров започна ужасно мача и след две двойни грешки изоставаше с 0:40. В ключовия момент българинът намери първия си сервис и в крайна сметка успя да вземе подаването си, откривайки резултата в мача.

1:1 Щруф взима гейма си на 0 и изравнява резултата.

2:1 Този път Димитров обърна гейма от 0:30 и отново е напред в резултата преди първата пауза в мача. Българинът приключи гейма с четири последователни точки на сметката си.

2:2 Втори пореден сервис-гейм на 0 за Щруф. От началото на мача Димитров не е взел дори точки при начален удар на германеца.

2:3 Пробив за Щруф. Германецът стигна до нови три брейк-пойнта, Димитров отрази първите два, но при третия нямаше отговор на мощната атака на съперника си. Първият пробив в мача е факт.

3:3 Григор Димитров връща пробива. Българинът изигра отличен гейм, с който заличи крехката преднина на Щруф.

4:3 Българинът отрази точка за пробив, след което взе подаването си и отново излиза напред в резултата в мача. След паузата Щруф ще сервира за изравняване.

4:4 Гейм на 30 за Ян-Ленард Щруф и резултатът отново е изравнен. Навлизаме в решителните геймове на сета.

5:4 Поредният много тежък сервис-гейм за Димитров, който мина през множество обрати, но в крайна сметка българинът съхрани подаването си и след паузата Щруф ще сервира за оставане в сета.

5:5 Димитров имаше преднина от 30:0, но следващите 4 точки отидоха на сметката на Щруф и сетът продължава.

6:5 Димитров си гарантира минимум тайбрек, след като спечели последното си подаване в сета. Предстои пауза, след която за последно на сервис за първата част ще застане и Щруф.

6:6 Григор Димитров пропусна два сетбола при 15:40. Сетът ще се реши в тайбрек.

7:6 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Българинът се наложи със 7:2 точки в тайбрека, възползвайки се от доста грешки от ракетата на Щруф. Час и седем минути продължи сетът.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Ян-Ленард Щруф)

1:0 Отлично начало за Григор Димитров. Българинът стигна до две последователни точки за пробив, като успя да реализира втората. Българинът вече е със сет и пробив във втория преднина в резултата. В последните 10-ина минути Димитров подобри чувствително играта си, а резултатите не закъсняха.

2:0 Димитров затвърди пробива с гейм на 30 на сметката си.

2:1 Димитров поведе с 40:30 и имаше точка за втори пробив, но в най-важния момент Щруф намери най-добрите си удари, спечели следващите 3 точки и съхрани подаването си, с което и интригата в мача.

3:1 Бърз сервис гейм за Григор Димитров, който взе подаването си на 15.

3:2 Димитров има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина 40:0 и получи три последователни точки за пробив, които не успя да реализира.

4:2 Българинът взье гейма убедително и се доближава на два от крайния успех.

4:3 Бърз гейм и за Щруф, който отново се доближава само на гейм от Димитров.

5:3 Григор Димитров се доближава на гейм от място в третия кръг, където го очаква памоионът от миналата година Рафаел Надал.

5:4 Щруф спечели подаването си на 15. След паузата Григор Димитров ще сервира за успех в мача.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини