Paris Masters

2015 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 6
Пабло Кареньо Буста Испания 4 1
Времетраене [мин]: 66
Коментар на срещата

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Кареньо Буста)

0:1 Кареньо Буста спечели подаването си и открива резултата в двубоя. Испанецът започна силно гейма и поведе с 40:0, възползвайки се от няколко грешки на Димитров от бекхенд. В последствие обаче Григор успя да стигне до равенство. Последваха обаче нови две точки за Кареньо Буста и геймът отиде в историята.

1:1 Григор Димитров отговаря с бърз гейм на 15, който приключи в своя полза с ас.

1:2 Кареньо Буста поведе с 40:0, след което Григор Димитров направи впечатляващ ретур-уинър от бекхенд. Следващата точка обаче бе за испанеца и той взе гейма си.

2:2 С ас Григор Димитров приключи и вторият си сервис-гейм и изравнява резултата.

3:2 Първи пробив в мача и той е дело на Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15, Кареньо Буста спаси първия брейк-бол, но при втория българинът игра търпеливо и изчака грешка на съперника си, с което си подпечата преднината в двубоя.

4:2 Григор Димитров затвърди пробива. Геймът обаче не започна никак добре за българина, който след две грешк изоставаше с 0:30. Последваха обаче два аса за 30:30, след което Гришо успя да обърне гейма в своя полза.

4:3 Кареньо Буста прекъсва серията на Димитров и печели подаването си. Българинът обаче продължава да е с пробив напред в резултата.

5:3 Григор Димитров печели подаването си на 30 и принуждава Кареньо Буста да сервира за оставане в първия сет. Точно 30 минутки са изминали от началото на срещата.

5:4 Бърз гейм за Кареньо Буста. Предстои кратка пауза, след която Гришо ще сервира за успех в първия сет.

6:4 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Българинът трябваше да наваксва изоставане с 0:30, записа 4 последователни точки на сметката си и взе сета. Първата част продължи точно 37 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Кареньо Буста):

0:1 Първият гейм на втория сет премина през две равенства, но в крайна сметка Кареньо Буста взе подаването си и откри резултата.

1:1 Григор Димитров печели подаването си на 30 и изравнява резултата във втората част.

2:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:0 и получи три последователни брейк-пойнта. Пропусна първия с форхенд в аут, но при втория "извика на мрежата" Кареньо Буста и испанецът не успя да се справи.

3:1 Пробивът е затвърден и Григор Димитров вече има два гейма преднина във втория сет.

4:1 Втори пробив, при това на 0 на сметката на Григор Димитров. 58 минути от началото на срещата, а българинът вече е само на два гейма от успеха.

5:1 Григор Димитров спечели с лекота подаването си и се доближава само на гейм от място във втори кръг в турнира.

6:1 Гейм, сет и мач - Григор Димитров. Българинът осъществи нов пробив и си гарантира място във втори кръг в Париж, където ще срещне Марин Чилич.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини