Млад американец пречупи Вердаско



13-03-2018 08:20 | Николай Драганов

20-годишният американец Тейлър Фриц записа най-доброто си представяне на "Мастърс" турнир, след като стигна до осминафиналите в Индиън Уелс. Младият талант, който е професионалист от 2015-та година, се наложи над Фернандо Вердаско с 4:6, 6:2, 7:6(1). 


Фриц беше на сантиметри от отпадането още в първи кръг, когато в двубоя помежду им Рейли Опелка пропусна мачбол, но вместо това изживява едни от най-добрите си дни в тура. "Затворих мач, който можеше да завърши и по друг начин, защото беше много оспорван. Няма как да не си много нервен. Но това прави усещането още по-хубаво, особено когато имаш трибуните на своя страна... това е като сън", коментира щастливият победител.


Фриц започна сезона под №105 в ранглистата, далеч от рекордното за себе си №53. Американецът е в битката за заключителния младежки "Мастърс" в Милано, който тази година ще се проведе за втори път. Той влезе в Индиън Уелс като четвърти сред младоците, но се очаква след турнира да излезе на върха във временната ранглиста. По пътя към успеха Фриц надигра друг конкурент в #NextGenATP в лицето на Андрей Рубльов.


Следващият му съперник ще е друг млад играч в лицето на Борна Чорич, който се наложи над шампиона от Дубай Роберто Баутиста Агут с 6:1, 6:3 за 1 час и 22 минути. До този момент Чорич е изгубил едва 9 гейма в турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини