Край на една ера



21-10-2018 15:40 | Станко Димов

Бившата водачка в ранглистата Мария Шарапова е на път да се раздели с основен спонсор. Според информация на английския таблоид „The Sun“, рускинята е споделила пред приятели, че очаква контрактът и е „Найки“ да не бъде удължен след изтичането му в края на годината.

Шарапова подписа първия си договор с американския спортен гигант когато беше едва 11-годишна, но по всичко личи, че 20-годишното им сътрудничество ще приключи съвсем скоро.

През 2010-а година Шарапова преподписа контракта си с „Найки“, като според информациите рускинята е заработвала по 10 млн. долара годишно само от тази сделка, като освен това е прибирала и процент от продадените стоки с нейното име.

Любопитен е фактът, че „Найки“ беше един от спонсорите, които не се отказаха от Шарапова по време на 15-месечното ѝ отсъствие от корта заради употреба на забраненото вещество мелдоний.

Много е вероятно през следващия сезон Шарапова да бъде обличана от основния конкурент на „Найки“ – германския лидер „Адидас“.

Ако информацията на „The Sun“ се окаже факт, то „Найки“ ще се разделят с две от водещите си фигури само в рамките на няколко месеца. Припомняме, че през лятото не беше подновен и договорът на Роджър Федерер, който вече носи екипировка „Уникло“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини