Виландер очаква силен клей сезон за Федерер



04-05-2019 10:43 | Николай Драганов

Носителят на 7 титли от Големия шлем Матс Виландер сподели своите очаквания към Роджър Федерер по време на сезона на клей. Швейцарецът е заявил участие на "Мастърс" турнира в Мадрид и на "Ролан Гарос", като ще се появи на червена настилка за първи път от 2016-та година насам.


"Цялото внимание ще бъде насочено върху Надал и макар клеят да не е любимата настилка на Федерер, той изглежда в добра форма и може да се окаже, че това ще бъде най-добрият му сезон на червено от много време насам", коментира Виландер.


"Джокович ще се опита да отговори на предизвикателството на последните месеци. Освен това имаме и младите играчи в Топ 10 и около него, които търсят своя първи триумф в Големия шлем", добави Матс по повод сезона на червени кортове, който навлиза в своя пик с двата "Мастърс" турнира в Мадрид и Рим и Откритото първенство на Франция в Париж.


Виландер коментира и успехите на Федерер в Маями и Дубай в контекста на разочарованието, което швейцарецът преживя на Australian Open заради загубата от Стефанос Циципас. 


"Изглеждаше, че има проблеми и неговите критици отново надигнаха глас, но 20-кратният шампион от Големия шлем достигна финал в Индиън Уелс, а след това спечели титлата в Маями. Точно когато си помислиш, че играчи като него и Надал тръгват в обратна посока, те обръщат общественото мнение само в рамките на няколко седмици. Това помага и на останалите играчи, които имат проблеми, като ги мотивира, че могат да променят нещата", анализира Матс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини