Надал стана първият класиран за Лондон



Надал стана първият класиран за Лондон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-07-2019 10:11 | Николай Драганов

Рафаел Надал все още е в Лондон с големи шансове за трети трофей от Уимбълдън и едва ли мисли за края на сезона. Но с вчерашната си победа над Сам Куери испанецът си гарантира завръщане в английската столица след няколко месеца.


Рафа стана първия тенисист, който натрупа достатъчно точки през сезона досега, за да си гарантира участие в заключителния турнир на най-добрите осем играчи. Надпреварата този сезон ще се проведе между 10 и 17 ноември. 


Надал се класира за рекорден 15-ти пореден сезон за заключителния турнир на ATP, като никога досега не го е печелил. Най-добрите му постижения са два финала през 2010 и 2013-та.


Надал ще се опита да завърши годината като №1 за пети път след 2009, 2010, 2013 и 2017-та година. Отличието от финалите на ATP тура е едно от малкото, които липсват във витрината му, където иначе присъстват 82 трофея, включително 18 от Големия шлем и 34 от "Мастърс" турнирите.


Рафа не е побеждаван от средата на май и ще влезе в полуфиналния си сблъсък с Федерер на Уимбълдън в серия от 17 поредни победи. Те му донесоха трофеите в Рим и "Ролан Гарос".  Преди това той игра финал на Откритото първенство на Австралия.


Още след края на Уимбълдън за финалите в Лондон може да се класира и Новак Джокович, стига сърбинът да защити титлата си от миналата година. Трети в годишната ранглиста е Роджър Федерер, а след тях се нареждат Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини