Слаб старт, мощен финал за Джокович



14-08-2019 08:17 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович започна с победа защитата на титлата си от "Мастърс" турнира в Синсинати. Сърбинът се наложи със 7:5, 6:1 над Сам Куери, като по този начин си отмъсти за последната им среща - в трети кръг на Уимбълдън преди три години, когато американецът изненадващо стигна до победата. 


Преди 12 месеца в Синсинати Ноле спечели последният трофей от сериите "Мастърс", който липсваше във витрината му. През този сезон именно тук той да се завърна на корта за първи път след знаменития триумф на Уимбълдън срещу Роджър Федерер.


Джокович беше пробит в първия гейм на мача и спаси по две точки за пробив в първите си два сервис гейма на втория сет, но въпреки проблемите, след 1 час и 18 минути се оказа краен победител. 


Следващият съперник на световния №1 ще Пабло Кареньо Буста от Испания, който стартира от квалификациите, но вече постигна две победи - срещу Жил Симон и срещу 13-тия поставен Джон Иснър след 6:4, 6:7(1), 7:6(6).


Ноле е достигнал до финал в три от последните четири турнира, на които участва. През тази седмица той ще се опита отново да си върне водачеството в битката за Лондон и водачеството на ранглистата в края на сезона, след като беше изместен от Рафаел Надал заради трофея на испанеца в Монреал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини