Дъждът и Лондеро не спряха Федерер



14-08-2019 08:32 | Николай Драганов

Носителят на 7 трофея от "Мастърс" надпреварата в Синсинати Роджър Федерер започна с победа тазгодишното си участие в турнира. При завръщането си на корта за първи път след Уимбълдън, швейцарецът се наложи с 6:3, 6:4 над Хуан Игнасио Лондеро.


Това беше първи официален двубой на Федерер, откакто навърши 38 години. Той продължи едва 61 минути в игрово време но беше прекъснат за около час заради дъжд в средата на втория сет. 


Федерер сервира много стабилно, наниза 9 аса и вкара 66% от първите си сервиси, като спечели 77% от точките в тези случаи и забележителните 83% при втори сервис. Швейцарецът спаси единствената точка за пробив, отворила се пред Лондеро, като същевременно го проби на два пъти - в началото на първия сет и в средата на втория. 


Следващият съперник на Федерер ще бъде излъчен от двубоя между Стан Вавринка, победител Григор Димитров, и Андрей Рубльов, който се справи с Николоз Басилашвили на старта. 


През този сезон Федерер е водач в класацията по отношение на процента победи спрямо изиграни мачове с 88.6% победи. Маестрото е финалист в Синсинати при последните си три участия в този турнир. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини