Джокович мечтае за олимпийска слава



27-11-2019 11:14 | Станко Димов

Новак Джокович се отдаде на заслужена почивка след края на сезона в световния тур. Сърбинът направи своята равносметка и разкри основните си цели за следващата година.

„Сега, в навечерието на Нова година, най-голямото ми желание е да бъда здрав и да изкарам възможно най-много време с моето семейство, да се смеем много с децата ми и съпругата ми, с моите братя. За мен, това е най-важното нещо на света“, коментира Джокович.

„Относно професионалната ми кариера, Олимпийските игри определено са в челото на списъка за следващата година. Надявам се да бъда здрав и във форма, за да мога да покажа най-доброто от себе си. Тази година играх в Токио и спечелих титлата. Олимпийският турнир ще се проведе на същите кортове, което е добре за мен, защото настилката отговаря отлично на играта ми“, продължи сърбинът.

Тази година в Токио Джокович не загуби нито един сет по пътя към трофея от Rakuten Japan Open Tennis Championships.

„Очаквам с нетърпение Игрите, ще бъде забавно. Олимпийските игри винаги носят нещо допълнително, нещо изключително. На всеки 4 години се открива възможността да бъдеш част от най-историческото събитие в света на спорта“, добави световният номер две.

Носителят на 16 титли от Големия шлем ще се опита да спечели нов медал за страната си от Игрите в Токио. По време на Игрите в Пекин през 2008 г., Джокович спечели бронзов медал, побеждавайки Джеймс Блейк. Сърбинът загуби на полуфиналите от Рафаел Надал.

На Игрите в Лондон през 2012 г. Джокович беше избран за знаменосец на Сърбия. Той отново достигна до полуфиналите, където беше победен от Анди Мъри. В спора за бронза Ноле отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро.

На Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. Джокович отново се срещна и загуби от Дел Потро, но този път мачът беше от първия кръг на турнира.

„Олимпийските игри са единственото събитие, на което получаваш възможността да седнеш на вечеря с най-добрите спортисти от различни спортове, да разговаряш с тях и да обмениш опит с тях. Това много ми харесва, забавно е и се надявам, че отново ще имам възможността да бъда част от олимпийския свят“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини