Свитолина отказала многократно да играе под чужд флаг



27-11-2019 14:06 | Станко Димов

Елина Свитолина посети родината си Украйна наскоро, а компания ѝ правеше нейният приятел Гаел Монфис. Тенисистката сподели, че французинът е останал доволен от видяното.

„Той наистина ни хареса много. Особено храната. Опита местни гозби и остана много доволен“, сподели Свитолина.

Тенисистката отговори и на критиките, които получи за участието си на силен турнир в Москва по-рано през сезона.

„Когато отидох там, аз представлявах Украйна. Дали ще спечеля титлата или ще изиграя само един мач в даден турнир, аз винаги представлявам Украйна. Защитавам Украйна по най-добрия начин, който мога: играейки тенис. Не мисля, че трябва да казвам нещо повече. Винаги съм подкрепяла страната си. През годините отказах много предложения да играя за чужди държави“.

Свитолина не крие, че си поставя високи цели за предстоящия сезон 2020.

„През миналия сезон достигнах до полуфиналите на много турнири. За съжаление се класирах само на един финал – в Шънджън, където загубих. През следващата година ще имам възможността да атакувам първото място в света. Имам достатъчно опит, сега всичко зависи от моята игра и тактиката, която ще избирам за всеки един мач. Много е важно да остана здрава и в състояние да се раздавам във всеки един двубой. Имам големи цели, в това число и да спечеля титла от Големия шлем, но най-важното е да остана здрава“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини