Бивш №1 влезе в щаба на Кей Нишикори



01-12-2019 12:51 | Станко Димов

Кей Нишикори добави още едно легендарно име в щаба си за новия сезон. 29-годишният японец ще работи с бившия №1 на двойки и Топ 20 на единично играч Макс Мирни, който ще се присъедини към Майкъл Ченг.

„С удоволствие ви съобщавам, че към нашия отбор за новия сезон се присъединява Макс Мирни. Вълнувам се какво ни е подготвило бъдещето“, сподели Нишикори в една от социалните мрежи.

Мирни, познат в тура като „Звяра“, приключи 22-годишната си кариера в края на миналия сезон. Той има 57 седмици на върха на ранглистата за двойки, където има и спечелени 52 трофея, в това число и 6 от турнири от Големия шлем.

Мирни спечели и златен медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. (в тандем с Виктория Азаренка). Най-доброто му постижение на единично е достигането до №18 в ранглистата през 2003 г. През същата година печели и единствения си трофей на единично – в Ротердам. През 2002 г. достига до четвъртфиналите на US Open на сингъл.

„Вълнувам се от възможността да работя и да помогна на Кей. Познавам го от много години, още от времето, когато аз се състезавах. Надявам се, че и двамата ще успеем да си бъдем от полза“, каза Мирни.

Нишикори не е играл от US Open насам. Той се подложи на операция на десния лакът през октомври. Японецът приключи сезона с 29 победи и 14 поражения, в това число спечелвайки титлата в Бризбън и достигайки до четвъртфиналите на Australian Open, „Ролан Гарос“ и Уимбълдън.

Нишикори е заявил за свой първи турнир през 2020 АТП къп, където трябва да си партнира с Йошихито Нишиока, Ясутака Учияма, Го Соеда и Бен Маклахан в тима на Япония. На този етап обаче не е ясно дали ще може да се възстанови на време за отборния турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини