Българче трогна Григор Димитров с рисунка



08-01-2020 12:53 | Tennis24.bg

Българче с бургаски корени дари рисунка на звездата в родния и световен тенис Григор Димитров. Това разкри пред вестник „Черноморски фар“ Даниела Желязкова, майка на 6-годишния художник Максим. Случаят е от 5 януари, след края на срещата от турнира ATP Cup в Сидни между двойките на България и Молдова.

„Той започна да я рисува след победата на нашите над Великобритания. Тогава се прибрахме късно вечер, бяхме 11 часа на трибуните, но това изобщо не му попречи да седне да твори. След победата на Григор над молдовеца Раду Албот Макси отиде при него, за да му даде рисунката си. В суматохата обаче Димитров я е разписал и му я върнал отново. После Максим беше посърнал, а когато аз го попитах защо е такъв, той ми отговори, че е искал да му я подари. Казах му: „Значи ще му я подариш! След мача на двойките отиваш и му я подаряваш!“, разказва Желязкова.

Така и става – след приключването на двойките на България и Молдова шестгодишното дете, което е родено и живее в Австралия, но е с родители от Бургаски регион-майка му е от Бургас, а баща му от Карнобат, отива отново при Гришо и му дава рисунката си. Тенисистът повтаря упражнението от по-рано, разписва се и връща рисунката на Максим, но той отказва да я вземе пак при себе си. Двамата дори обменили няколко думи в този момент:

- It’s a beautiful! What’s your name? (б. а. Красиво е! Как се казваш?) - попитал Григор своя почитател, без да подозира, че са сънародници.

- Максим! И рисунката е за теб! Подарък! - отговорило на български детето.

Подаръкът определено е трогнал първата ни ракета, който качи снимка на рисунката в своя профил в Инстаграм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини