Звезди на тениса събраха близо 4 млн. от демо мач



15-01-2020 15:26 | Tennis24.bg

Роджър Федерер победи Ник Кириос със 7:6 (6) във финала на благотворителен мини турнир по тенис на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн. Двубоите се играха по един сет, а целта на проявата е набирането на средства за жертвите на пожарите в Австралия.

Огнената стихия се разпростря върху общо 10.3 милиона хектара от континента в южното полукълбо. Пожарите отнеха живота на 28 души, убиха над 500 милиона животни и унищожиха над 1000 къщи, повечето от тях в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Двубоят между Федерер и Кириос беше наблюдаван от над 15 хиляди зрители.

От Тенис Австралия обявиха, че събитието е помогнало за събирането на близо 5 милиона австралийски долара (3.5 милиона щатски долара). Димната завеса от продължаващите пожари доведе до пренасрочване на мачове в първите два дни от квалификациите за Откритото първенство на Австралия, забавяне на програмата с няколко часа и оплаквания от тенисистите за качеството на въздуха.

В благотворителната кампания взеха участие още звезди на световния тенис като Рафаел Надал, Серина Уилямс, Каролина Вожняцки и Александър Зверев.

На няколко пъти доброволци от пожарната бяха поканени на корта да играят срещу звездите. Усилията за набиране на средства продължава и по време на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини