Вожняцки запя лебедовата си песен успешно



20-01-2020 09:55 | Николай Драганов

Бившата №1 в света и шампионка в Мелбърн от 2018-та година Каролина Вожняцки започна с победа тазгодишното си участие в Откритото първенство на Австралия. Датчанката вече обяви, че това ще бъде последният и турнир в кариерата като професионалист.


В двубой от първи кръг тя се наложи с 6:1, 6:3 над Кристи Ан от САЩ за 85 минути игра, като през втората част двубоят предложи много дълги и оспорвани разигравания между носителката на 30 трофея от WTA Вожняцки и световната №92 Ан. 


"Чувствам се добре, че спечелих първия мач тук. Знаете, беше рискован двубой, особено когато знаеш, че това е последният ти турнир. Бях изпълнена с емоции, но се опитах да ги укротя и мисля, че се справих добре", коментира датчанката.


"Лебедовата песен" на Вожняцки в професионалния тенис продължава с двубой срещу поставената под №23 Даяна Ястремска или квалификантката от Словения Кая Юван. 


"Наистина се опитвам да се насладя на всеки един момент. Не знам дали има един конкретен момент, но отвреме навреме си казваш - еха, това наистина е последният турнир. Никога не знаеш, краят е след две седмици. Но всеки мач, за който излизам, ще давам всичко от себе си, защото може да е бъде последният", каза датчанката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини