Федерер спечели Мача за Африка срещу Надал



07-02-2020 23:08 | Николай Драганов

Роджър Федерер спечели демонстративния дуел срещу своя най-голям съперник Рафаел Надал, организиран от фондацията на Маестрото като част от кампанията му за набиране на средства в подкрепа на Африка.


Швейцарецът се наложи с 6:4, 3:6, 6:3 пред 50 000 души на стадиона в Кейп Таун, което се превърна в рекорд за най-посещаван тенис двубой в историята. Досегашният рекорд беше от малко над 42 души в Мексико Сити на друг демонстративен двубой в края на 2019-та между Федерер и Александър Зверев.


Преди водещото шоу на вечерта, Надал и Федерер участваха и в демонстративен двубой на двойки. Партньор на Федерер отново беше Бил Гейтс, както и в други подобни демонстративни мачове, а Надал игра заедно с южноафриканския комик, актьор и писател Тревър Ноа. Федерер и Гейтс останаха непобедими и се наложиха с 6:3.


Двубоят на сингъл започна с пробив в първия гейм на 20-кратният шампион от Големия шлем, след което той задържаше успешно подаването си до 3:4, когато Рафа стигна до брейкбол, но Федерер се измъкна, а след това на своя геймбол спечели невероятно разиграване. Маестрото изостана с пробив на старта на втория сет, но след това го върна. Стигна се обаче до нов пробив за Рафа за 4:1, което се оказа достатъчно резултатът в сетовете да бъде изравнен, като не беше пропуснат и момент за шоу за публиката - двете звезди дадоха ракетите на подавачите на топките.


Решителният трети сет започна с много добра игра от Федерер, който поведе с 3:0, а Надал имаше шанс в края на мача да върне пробива, но Маестрото все пак сложи край на шоуто след 6:3.  


Това беше шести Мач за Африка от  2010-та година насам, организиран от Роджър Федерер и неговата фондация. Целта е набиране на средства за образователни програми на континента. До момента всеки един от демонстративните двубои е донесъл над 1 милион щатски долара, като се очаква мачът с Надал да постави рекорд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини