Димитров срещу Джумхур на старта в Акапулко



24-02-2020 09:27 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се изправи срещу Дамир Джумхур в двубой от първи кръг на ATP 500 турнира в Акапулко. Това стана факт, след като босненският тенисист успя да премине успешно квалификациите, а Димитров очакваше един от квалификантите на старта.


Джумхур е една година по-млад от Димитров - на 27 години, като в момента се намира под №109 в световната ранглиста. Григор познава добре този съперник и би могъл да разчита на статистиката си срещу него - четири победи от четири мача. За последно двамата се срещнаха през минлата година във Виена, когато българинът се наложи в два сета. Всяка от предходните 3 години те имат по един мач, като и в трите случая Димитров печели, но с 2:1 сета.


Още два от мачовете са на твърди кортове - през 2016-та в Делрей Бийч и през 2017-та в Пекин, а пред 2018-та двубоят беше на тревата в Куинс.


В квалификациите за основната схема в Акапулко босненецът надигра Жоао Менезеш от Бразилия и Алекс Болт от Австралия. 


Вече е ясен и денят на двубоя между двамата. Те ще излязат на втория по големина корт Grandstand във вторник, 25 февруари, в последен в програмата на този корт двубой, като все още официалният сайт на ATP не публикува в колко часа започват мачовете там. По всяка вероятност това означава около 04:00 часа българско време в нощта на вторник срещу сряда. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини