Хачанов издържа ранния тест в Дубай



Хачанов издържа ранния тест в Дубай
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-02-2020 16:07 | Станко Димов

Карен Хачанов беше тестван още в първия кръг на турнира на твърди кортове в Дубай, който е с награден фонд близо 3 млн. долара. Руснакът се наложи със 7:6 (2), 6:1 над Михаил Кукушкин.

След като на два пъти възстановява пасив от пробив в първия сет, 23-годишният тенисист загуби едва една точка на първи сервис във втората част (10/11) и се поздрави с успеха след 90 минути игра.  За Хачанов това беше 8-ма победа от началото на сезона (8-5).

„Имах някои трудни моменти по време на двубоя. На два пъти изоставах с пробив. Беше страхотно, че успях да спечеля първия сет. Според мен това беше повратният момент в двубоя“, коментира Хачанов.

С успеха днес руснакът изравни показателите си срещу Кукушкин на 1-1 победи. Предишният им сблъсък беше от сезон 2014 за Купа „Кремъл“ в Москва, а тогава победител излезе представителят на Казахстан.

„Не беше никак лесен двубой. В първия кръг винаги е трудно. Щастлив съм, че победих. Сега ми предстои нов мач и ще имам нова възможност да играя добре“, добави руснкът.

Във втория кръг негов съперник ще бъде победителят от двубоя Пранеж Гунесваран – Денис Новак. Хачанов попадна в една четвъртина с водача в схемата Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини