Муратоглу: Коко Гоф не е далеч от титла от Шлема



25-03-2020 10:51 | Николай Драганов

Макар да е само на 16 години, Кори Гоф вече спечели първите си три титли от WTA - две на двойки, заедно със своята сънародничка Кейти МакНейли и една на единичон в Линц, след като победи Йелена Остапенко на финала. Това я превърва в деветата най-млада тенисистка в Откритата ера с трофей. 


"Тенисът на Коко вече е голям. Тя има много неща в играта си - силен сервис, невероятен бекхенд, прави много неща. Умее на навлиза към мрежата. Когато точката е напрегната, тя може да се бори за нея. Също така играе ретур-воле, за да постави съперничката си под напрежение", коментира Патрик Муратоглу.


Треньорът на Серина Уилямс все пак посочи, че Гоф има още много да учи. "Тя разбира много неща, но все още не е достатъчно. Има пространство за съперниците и, за да спечелят точки. Определено има какво да подобрява. Но зрелостта ѝ е впечатляваща за 16-годишна. Това най-много ме изумява. Начинът, по който се отнася към мачовете, е уникален. Същевременно е само на 16, а когато си на 16 очевидно имаш още много възможности за подобрение, което е чудесно", добави Муратоглу.


"Мога да видя Коко на финал и с титла от Големия илем и усещам, че тя не е толкова далеч. Загубата от София Кенин в Мелбърн показа, че Коко има върху какво да работи. Разбира се, че има. Но тя играе на невероятно ниво, а вътрешната и увереност е много силна. Това ти дава възможност да поднесеш изненада, да спечелиш титла от Шлема. В мачовете от Шлема тя победи състезателки като Винъс Уилямс и Наоми Осака, стигна до втората седмица, на тази възраст, с толкова време пред себе си, казва много за нея", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини