Сезонът на трева ще се проведе по план, засега



25-03-2020 13:04 | Tennis24.bg

Уимбълдън и останалите турнири на тревни кортове ще се проведат по план, но президентът на АТП Андреа Гауденци предупреди, че запазват отворени всички останали опции.

Спортните календари по целия свят изпаднаха в безпорядък заради пандемията от коронавирус, като конкретно в тениса бяха замразени всички турнири до 7-ми юни.

Гауденци обаче призна, че не е на 100% сигурен дали Турът ще бъде подновен на 8-ми юни, тъй като ситуацията е бързо развиваща се.

„За съжаление, последиците от пандемията COVID-19 се усещат във всички области на обществото, както от нашите играчи, така и от турнирите и Тура като цяло“, коментира шефът на АТП.

„Това е по-голямо от всеки спорт. Сегашната ситуация поставя много въпроси, с които сме силно съпричастни и работим усилено върху разглеждането на всички опции. На този етап остава неизвестно колко ще продължи тази ситуация и кога турнето ще бъде подновено. Дано това се случи както сме го планирали“.

Припомняме, че някои от най-големите спортни събития, които трябваше да проведат това лято – като Европейското първенство по футбол и Олимпийските игри, официално бяха отложени за лятото на 2021 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини