Нишикори доволен от отлагането на Игрите



26-03-2020 14:39 | Tennis24.bg

Най-добрият японски тенисист Кей Нишикори разкри, че е останал доволен от новината за отлагането на Олимпийските игри в родината му за следващата година. 30-годишният тенисист е на мнение, че в момента най-важната мисия пред всички трябва да бъде справянето с коронавируса, който през последните седмици парализира целия спортен календар.

„С облекчение чух, че Игрите в Токио са отложени, а не отменени. Мисля, че това е добро решение за всички страни. Убеден съм, че има спортисти, които са останали много разочаровани, особени тези, които са работили здраво. Но в момента има и атлети, които дори не могат да тренират. Така че, решението за отлагането на Игрите е правилно“, коментира Нишикори.

„Щастлив съм, че ще проведем Игрите в Токио през 2021 г. Очаквам с нетърпение това да се случи и ще положа всички усилия да бъда максимално подготвен. Нека всички спазваме предпазните мерки, за да можем час по-скоро да се справим с тази ситуация“, добави японецът.

Нишикори не е играл от US Open миналата година. През октомври той се подложи на операция на лакътя, като се очакваше да се върне на корта през февруари за Купа „Дейвис“, но това не се случи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини