Лопес не мисли да се отказва скоро



21-05-2020 15:38 | Tennis24.bg

Испанският тенисист Фелисиано Лопес сподели в част с фенове в „Туитър“, че на този етап не прави планове и не мисли за прекратяване на кариерата си. 38-годишинят състезател е категоричен, че ще остане на корта най-малко до края на този сезон, ако изобщо сезонът бъде подновен.

„Не правя планове за отказване. През последните години играх така, сякаш всеки сезон ще ми бъде последен. В края на годината взимах решение дали да продължа или не, в зависимост как съм се представил и как се чувствам. В момента целта ми е да бъда на корта и другата година“, сподели Лопес.

Испанецът разкри и тайната на спортното дълголетие и последователност, която показва. Тази година на Australian Open Лопес записа 72-ро последователно участие в основна схема на турнир от Големия шлем.

„Има два много важни фактора. Първият е, че през кариерата си успях да се опазя от сериозни контузии. Физическото състояние е нещо, на което трябва да се обърне голямо внимание още от юношеските години. Имам добра генетика, което също ми помогна да избегна контузии и да се справя със стреса.

Мисля, че стилът ми игра и моята техника ми помогнаха при износването на тялото. Храня се добре, почивам добре. Накратко – опитвам се да бъда професионалист във всяко отношение и да се отдам на професията си“, коментира Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини